Coronavirus

Dr. Andrea Neculau (DSP BRAȘOV): „Este un moment foarte, foarte dificil”

 

Dr. Andrea Neculau, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, a declarat astăzi, în cadrul conferinței la care a participat alături de viceprimarul Flavia Boghiu, că în spitale ar trebui să ajungă doar pacienții COVID-19 cu simptome grave, pentru a putea beneficia de tratament. 

„Este un efort continuu de a îmbunătăți de fapt accesul la oxigen nu numai pe paturile de terapie intensivă, presiunea pe care am transmis-o și am pus-o pe toate spitalele este să crească numărul de paturi la care există gură de oxigen și acest lucru se întâmplă cu fiecare zi mai mult. Practic, la acest moment, ar trebui să nu mai existe pat și loc într-un spital unde să nu existe acces la oxigen, pentru că în spital n-ar trebui să mai ajungă decât oamenii care au această nevoie severă de sprijin. Atât timp cât există posibilitatea să îngrijim pacienți la domiciliu, există practic și urmarea: Faptul că în spital trebuie să ajungă doar pacienți cu simptome severe.

Este un moment foarte, foarte dificil și sunt foarte, foarte multe situații zilnice în care pacienți din UPU nu-și găsesc locul în spitalele noastre și sunt transferați către alte județe ale țării și de aceea invitația va fi în curând ca toate spitalele – și deja ea este practic avansată către toate spitalele – ca pe secțiile de tampon, acolo unde se țineau pacienții suspecți până la identificarea unui loc în spitalele COVID să fie reținuți. În acest moment, în toate spitalele din Brașov se îngrijesc pacienți COVID”, a declarat directorul executiv al DSP Brașov.

Numărul de paturi ATI în județ:

– 28 de paturi funcționale la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, care sunt ocupate în totalitate (unele persoane sunt intubate, altele au parte de terapie ventilatorie noninvazivă).
– Spitalul de Boli Infecțioase primește autorizarea pentru a face terapie ventilatorie noninvazivă pe cele cinci paturi existente, cu supervizarea a doi medici de terapie intensivă.
– Spitalul din Făgăraș – două paturi ATI, cu terapie ventilatorie noninvazivă.
– Trei paturi la Maternitate.
– La Spitalul de Copii sunt două paturi.
– Spitalul din Săcele este în pregătire cu două paturi cel puțin, pentru terapie ventilatorie noninvazivă, colaborare cu medic de terapie intensivă de la Codlea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare