Auto-Moto

Se schimbă formatul calificărilor în Formula 1?

 

Liberty Media, compania care deține Formula 1, a propus schimbarea actualului format al calificărilor.

În acest moment calificările sunt împărțite în trei părți. În primele două sunt eliminați câte 5 piloți, pentru ca în Q3 să rămână doar 10 piloți.

Propunerea Liberty Media este ca cele 60 de minute ale sesiunii de calificări să aibă patru părți. Câte patru piloți vor fi eliminați în primele trei „episoade”, iar în ultima parte a calificărilor opt piloți se vor lupta pentru pole position.

„Au făcut multe cercetări și au ajuns la concluzia că aceasta este una dintre schimbările care ar fi apreciate de fani. Cred că este o idee bună, dar nu eu sunt cel care va lua decizia. Următorul pas este să vedem exact care ar fi cerințele în privința pneurilor. Trebuie să analizăm asta cu atenție”, a declarat Charlie Whiting, directorul de curse al FIA.

Probabil, decizia are aspecte financiare pentru televiziunile care transmit „Marele Circ”. Normal, dacă vor fi trei pauze în sesiunea de calificări va exista loc pentru mai multă publicitate, deci mai mulți bani pentru televiziuni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button