Auto-Moto

Tu ți-ai pregătit mașina de sărbători? Iată 4 lucruri pe care să le faci înainte de a porni în vacanța de iarnă!

 

Peste 2 milioane de turiști sunt așteptați la munte anul acesta de sărbători. Și cum majoritatea românilor va pleca cu mașina personală pentru a petrece alături de cei dragi, nu este de mirare că această perioadă este cea mai aglomerată din an. Iar traficul nu este singura preocupare pe care o au șoferii în perioada sărbătorilor. Furtunile de zăpadă, ploaia și lapovița pot să apară în orice moment. Din fericire, există soluții pentru ca aceste amenințări să nu-ți strice planurile de sărbători!

Iată de ce aspecte să ții cont atunci atunci când îți pregătești autoturismul pentru vacanța iarnă:

  • Testează bateria

Cu cât vremea devine mai rece, cu atât bateriile auto devin mai slabe. Chiar și un model de mașină puternică, complet încărcată, nu va funcționa cum trebuie dacă temperaturile sunt prea scăzute. O baterie încărcată doar pe jumătate este predispusă la îngheț la temperaturi mai mici de -10 grade Celsius. Dacă nu ești sigur de starea bateriei mașinii tale, este important să faci o verificare a acesteia, mai ales înainte de a pleca în vacanța de sărbători. Poți testa bateria mașinii pentru a te asigura că este în stare bună de funcționare, atât într-un service, cât și acasă. 

Nimic nu este mai frustrant decât să pornești ștergătoarele în timpul condusului și să realizezi că acestea mai mult murdăresc, decât să curețe parbrizul. Lamelele ștergătoarelor se uzează în timp, pot face zgomote neplăcute și chiar zgâria geamul. Mai adaugă un strat de zăpadă și o rafală de vânt, iar situația poate deveni chiar periculoasă. Astfel, pentru o vedere clară a drumului, calitatea ștergătoarelor poate face o mare diferență. Specialiștii spun că acestea ar trebui verificate sau schimbate o dată la 6 luni. 

  • Schimbă uleiul

Temperaturile scăzute pot face ca uleiul să se îngroașe, ceea ce pune mult stres asupra motorului. După un timp, motorul mașinii poate începe să aibă probleme. Deci, înainte de a porni către destinația de sărbători preferată, asigură-te că uleiul este schimbat și conceput special pentru a rezista la temperaturi mai scăzute. 

  • Fă-ți o asigurare suplimentară

Nu este nimic mai frumos decât să pleci în vacanță de sărbători cu cei dragi și să ciocnești o cană de vin cald, alături de o priveliște montană ca-n povești. Însă drumul până acolo poate fi presărat cu o serie impedimente atunci când mergi cu mașina personală – lapoviță, ninsoare, vijelii, furtuni și ceață, ce pot duce la incidente neplăcute, indiferent de cât de bine te pregătești în prealabil. Pentru a nu lăsa aceste situații imprevizibile să-ți strice vacanța, asigură-ți mașina în regim CASCO prin intermediul Asirom.ro și astfel vei avea parte de protecție în caz de fenomene meteo neașteptate, asistență rutieră de urgență și acoperirea cheltuielilor în caz de incidente rutiere. Concediul de iarnă va fi lipsit de griji atunci când pornești la drum cu o asigurare suplimentară privată!

Temperaturile extrem de scăzute pot afecta calitatea mașinii tale, iar condițiile meteo nefavorabile pot sta în calea planurilor tale. De aceea, experții auto recomandă să nu pleci de acasă de sărbători fără a verifica starea componentelor mașinii. Mai mult, este indicat să porți mereu un kit de urgență în portbagaj, dar și o asigurare suplimentară care să te acopere în caz de incidente neprevăzute.

Sursă foto: Shutterstock.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button