Auto-Moto

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu: „Va trebui să dăm în judecată VW pentru a recupera taxa de mediu”

 

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, spune că statul Român ar putea intenta un proces împotriva concernului german VW, pentru a putea recupera taxa de mediu.

„Nu românii trebuie să plătească în plus, deoarece aceștia au fost de bună credință, ci producătorul care a instalat softul ce păcălea testele de poluare”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Aceasta a mai declarat că în contextul scandalului au fost păgubiți, atât statul român pentru că a încasat taxe de mediu mai mici, cât și cetățenii care și-au cumpărat vehicule produse de concernul german.

„Noi va trebui să ne îndreptăm asupra producătorului pentru că trebuie să ne recuperăm taxa de mediu și românii să nu fie păgubiți. E anormal când ești cumpărător de bună credință, când îți dorești să cumperi o marcă, când ai încredere în marca respectivă să fii înșelat”, a spus Grațiela Gavrilescu.

„Va trebui să facem o plângere și să ne recuperăm banii și să dăm în judecată compania pentru recuperarea taxei de mediu. Așteptăm și planul de măsuri pe care o să ni-l prezinte Volkswagen, să vedem cele 105.000 de mașini introduse în țara la ce motor au fost vândute pentru că sunt mult mai multe ilegalități decât ne putem închipui. Dacă din anul ăsta se introduce pe piață vânzarea motoarelor cu capacitate cilindrică nu știu de care și cu emisii conform standardelor de Euro 5, există într-adevăr o perioadă de tranziție când mai poți să vinzi ca mașini noi și Euro 4, dar de la o dată anume nu mai pot fi vândute. Deci înseamnă inclusiv că acest normativ a fost încălcat. Sunt mult mai multe date care au fost sau respectarea unei legislații care a fost încălcată. Pentru că nu putem să urmărim numai emisiile care sunt date de către motoarele respective, ci și anul de proveniență a motorului respectiv”, a mai afirmat ministrul.

Ministrul Mediului a mai declarat că se află în permanentă legătură cu ministrul Transporturilor, care încă așteaptă planul de măsuri de la VW.

Gigantul german riscă amenzi de 18 miliarde de euro numai pe piaţa americană pentru instalarea softului care păcăleşte testele pentru emisia de noxe.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button