Economic

ALARMANT. Economia României, CE SCĂDERE… Declarația ministrului

 

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit la Radio România Actualități despre situația domeniului pe care-l păstorește în plină pandemie de coronavirus.

„Evident că suntem afectaţi, chiar foarte afectaţi. A scăzut practic economia, putem să spunem că are o contracţie deja între 30 şi 40% şi încă nu ştiu dacă am ajuns – după estimările mele cel puţin, în perioada imediat după Paşte am ajunge la vârful epidemiei, după care am putea vorbi de o pantă descendentă a acestei crize, pantă descendentă în care vrem să avem deja măsurile pregătite pentru relansarea economiei”, a declarat Virgil Popescu la Radio România Actualităţi, conform Agerpres.

Cele mai grav afectate domenii sunt: turismul, HoReCa, transporturile, precum şi industria auto.

„Gândiţi-vă că toate companiile, toate întreprinderile mici şi mijlocii care au fost lovite direct de coronavirus şi închise prin Ordonanţele Militare, practic ele sunt în momentul de faţă fără activitate”, a mai punctat Popescu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button