Delicte

BRAŞOV. Percheziţii la firme de construcţie suspectate că au prejudiciat statul cu 5 milioane de lei

 

Poliţiştii braşoveni efectuează patru percheziţii, în această dimineaţă, la sediile unor firme de construcţii şi la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi prejudiciat statul cu 5 milioane de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile, la care participă poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Poliţiei Judeţene Braşov, Gabriela Dinu, suspecţii sunt bănuiţi că au evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale şi că în documentele fiscale ale societăților ar fi fost înregistrate facturi emise de societăți de tip fantomă.

„De asemenea, agenții economici cercetați, cu obiect de activitate în domeniul construcțiilor, nu ar fi înregistrat în contabilitate nici veniturile realizate din alte relații comerciale desfășurate. Prejudiciul cauzat este estimat la 5 milioane de lei, din care, pentru 1,7 milioane de lei, există indicii de săvârșire a infracțiunii de rambursare ilegală de T.V.A.”, a explicat reprezentanta IJP Braşov.

Urmează să fie puse în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button