Cultură

BRAȘOV. Expoziţie aniversară Ileana Sbârcea Mureşanu

 

Braşovenii sunt invitaţi mâine, de la ora 13.00, la Muzeul de Artă, la vernisajul expoziţiei aniversare „Ileana Sbârcea Mureşanu – 75 de ani”. Expoziţia marchează celebrarea a 75 de ani de la naşterea artistei braşovene Ileana Sbârcea-Mureşanu şi vrea să ofere o imagine completă asupra operei artistei, reunind o serie de lucrări reprezentative pentru toate genurile şi tehnicile abordate de aceasta pe parcursul activităţii sale creatoare.
Formaţia de artist decorator transpare în ornamentica unor lucrări realizate pe catifea într-o gamă largă de culori vii, predominând fie elementele vegetale, fie temele abstracte. Lucrările din perioada postdecembristă lărgesc sfera de tehnici utilizate, abordând noi teme şi modalităţi de expresie precum: pastelul cerat, acuarela, guaşa şi tehnica mixtă pe hârtie, prezente în expunere prin lucrări decorative nonfigurative, dar mai ales prin peisajele realizate în timpul călătoriilor sale prin Europa şi în ţară. Expoziţia este guvernată de lumină şi culoare în jurul cărora planează bucurie şi optimism.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button