Cultură

BRAȘOV. Melodii lăutărești la… Filarmonică

 

Concertul săptămânal al Filarmonicii Braşov îi va avea ca invitaţi astăzi, de la ora 19.00, la Sala Patria, pe dirijorul Valentin Doni şi pe violonistul Florin Ionescu-Galaţi. În program vor fi lucrări din C. Saint-Saens (Dans „Bacchanale” din opera „Samson si Dalila”, Introducere şi Rondo Capriccioso), P. Sarasate (Melodii lăutareşti) şi Fr. Schubert (Simfonia a IX-a). Preţul biletelor este de 20 de lei (10 lei reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari). Acestea pot fi procurate astăzi, în intervalul orar 16.00-19.00, de la casieria Sălii Patria.
Valentin Doni, muzician complex, este cunoscut în triplă ipostază: de dirijor, compozitor şi interpret. În calitate de instrumentist – contrabas şi vioară – a activat în orchestrele de muzică populară „Folclor”, „Mărţişor” şi în Orchestra Naţională de Cameră din Republica Moldova. Valentin Doni a început cariera de dirijor la conducerea orchestrei de muzică populară „Folclor” a companiei de stat „Teleradio – Moldova” (1986 – 1989). Florin Ionescu Galaţi începea, încă de la 4 ani studiul viorii cu tatăl său, Ilarion Ionescu Galaţi. La numai 10 ani debuta ca solist în faţa Orchestrei Naţionale Radio. Din 1993 devine solist al Filarmonicii de Stat Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button