Auto-Moto

Vehiculele 100% electrice care fac înconjurul lumii în 80 de zile poposesc şi la BRAŞOV

 

Caravana maşinilor electrice, care se află într-un tur al lumii timp de 80 de zile, ajunge marţi, 16 august, şi la Braşov.

În data de 16 iunie, 11 echipe au pornit din Barcelona pentru a stabili un record mondial în acest sens, la volanul unor vehicule 100% electrice. Participanţii la această editie a „80edays” sunt din Germania, Spania, Elveţia, Italia, Cehia, Ungaria, Austria, China şi SUA. Ei conduc maşini Tesla Model S, Tesla Roadster, Denza, iar echipa ungară participă cu un autobuz electric, fabricaţie proprie.

Conform agendei evenimentului, în data de 13 august cele 11 echipe ar trebui să intre în România pe la Vama Siret, dinspre Ucraina. Oraşele în care echipele se vor opri sunt: Suceava, Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Arad.

Scopul evenimentului este să arate întregii lumi că vehiculele electrice sunt o modalitate sustenabilă de a parcurge distanţe mari, fără a polua. Pentru a sublinia şi mai mult acest scop, echipele plantează pe traseu copaci pentru a marca punctele prin care au trecut, copaci ce vor purta numele echipelor 80edays.
De asemenea, un parteneriat a fost încheiat cu organizaţia myclimate.org pentru a planta copaci în Nicaragua şi astfel să diminueze amprenta de monoxid de carbon creată de parcurgerea traseului.

Din Braşov, începând cu ora 17.00, drumul îi va purta pe temerari către Sibiu, de unde se va face o incursiune pe Transfăgărăşan pentru a conduce „pe cel mai bun drum din lume”, conform Top Gear.

În Braşov, primii şase participanţi vor fi prezenţi în data de 16 august, la Coresi Shopping Resort, începând cu ora 13.00. Aici va avea loc o conferinţă de presă, iar entuziaştii vehiculelor electrice vor putea vedea îndeaproape maşinile care vor fi străbatut peste 21.000 km până la Braşov.

Ultima oprire va fi în Arad în 18 august, de unde echipele vor părăsi ţara către Budapesta, unde îi aşteaptă noi aventuri.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button