Expres

Primăria Braşov a obţinut prelungirea termenul de finalizare a lucrărilor în cazul a trei mari investiţii nefinalizate în timp util

 
Termenul de finalizare a lucrărilor la trei mari proiecte ale Municipalităţii Braşov au fost prelungite până în noiembrie a.c., respectiv decembrie 2018, la solicitarea Primăriei. 
Este vorba despre Centrul de agrement din Poiana Braşov, pentru care noul termen de finalizare este luna noiembrie, despre Centrul de afaceri, transfer tehnologic și incubator de afaceri (CATTIA) și despre parcarea din Poiana Mică, pentru care termenul a fost extins până la sfârşitul anului 2018.
Dacă Primăria Braşov nu obţinea această prelungire, pierdea toţi banii europeni obţinuţi pentru aceste trei investiţii, deoarece, conform regulilor UE, dacă lucrările nu sunt finalizate până pe 30 iunie (ceea ce este imposibil în cazurile menţionate), beneficiarul trebuie să dea înapoi banii nerambursabil, adică să plătească integral valoarea lucrărilor. De altfel, chiar şi cu această amânare solicitată și obținută la ADR, Municipalitatea va avea de suportat cheltuieli mai mari decât cele prevăzute, întrucât toate lucrările executate după data de 1 ianuarie 2016 trebuie acoperite cu bani de la bugetul local.  
 
Lucrări relicitate
Amintim că lucrările la CATTIA şi la parcarea din Poiana Mică au încetat, pentru că firmele care au câştigat iniţial licitaţiile au renunţat la contract. Pe data de 26 mai avusese loc licitaţie pentru lucrările la parcare, dar oferta singurei firme participante a fost declarată neconformă, aşa că procedura trebuie reluată, iar în cazul CATTIA, documentaţia pentru relicitare urmează să fie verificată la SEAP. Dată fiind situaţia şi piedicile înregistrate până acum, Primăria Braşov şi-a luat o marjă de eroare în ceea ce priveşte termenul de finalizare.  
Câștigătorul licitaţiei pentru parcare va avea două luni la dispoziţie, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, pentru a finaliza investiţia. Practic, ar mai fi de executat aproximativ 15% din proiect. Întreaga investiţie fusese estimată la 24,47 milioane de lei, iar valoarea lucrărilor care au mai rămas de executat este de 8.754.208,73 de lei (tot conform estimărilor). 
Cât priveşte CATTIA, contractul cu firma buzoiană Integral a expirat în luna februarie a acestui an, fără însă ca lucrările să fie terminate (în fapt, a fost realizat doar 35% din proiect).
 
Centrul de agrement este aproape gata
În altă ordine de idei, lucrările la Centrul de Agrement sunt pe ultima sută de metri. Acestea au fost reluate la finalul lunii ianuarie 2015, după ce fuseseră suspendate întrucât firma care trebuia să le execute a intrat în insolvenţă.
Valoarea lucrărilor ce rămăseseră de efectuat a fost estimată la 27,7 milioane de lei, fără TVA, iar oferta făcută de firma care a câștigat licitația a fost de 25,98 de milioane de lei (fără TVA).
Lucrările la Centrul de Agrement din Poiana Braşov sunt gata în proporţie de 90%. Primăria Braşov speră ca acestea să fie gata în cursul acestei veri. 
 
CITIȚI ȘI:
 
 
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button