Dosare

Brașov. DGASPC Brașov: „Ce anchetă? Nu avem nevoie de nicio anchetă, e o chestie veche, acum s-a trezit toată lumea, se agită”. Ce efecte are medicația asupra copiilor?

 

În urma publicării materialului „Tolo.ro: În România, peste 30% din copiii plasați la stat primesc medicație psihiatrică. Copiii de la o casă din Brașov s-au revoltat”, l-am contactat pe directorul DGASPC Brașov, Gheorghe Durnă.

Ce anchetă? Nu avem nevoie de nicio anchetă, e o chestie veche, acum s-a trezit toată lumea, se agită. E o chestie veche pe care o avem sub control. La noi copiii nu provin din familii foarte bune, provin din familii destrămate, dezorganizate, copii care nu au făcut școală. Medicația nu o decid eu, nici șeful de centru, nici psihologul. Acolo, medicul de familie trimite către un medic specialist, iar medicul specialist dacă consideră că e tratament îi dă tratament, dacă consideră că nu e, nu îi dă. În prezent, centrul nu are medic. Medicul de familie, trimite către un specialist, iar medicul specialist poate să dea tratament compensat”, a declarat Gheorghe Durnă, șeful DGASPC Brașov, pentru mytex.ro.

„Copiii ar trebui lăsați în pace”

Medicamentele mai noi nu dau depedență, faţă de cele mai vechi. Medicamentul, de obicei, se administrează dimineața. Pe copii îi afectează în sensul în care le dă o lentoare în gândire și îi încetinește. Cineva trebui să le fi prescris medicamentele. Copiii ar trebui lăsați în pace. Chiar dacă medicamentele nu dau depedență, medicul psihiatru ar trebui să îi evalueze pe copii periodic, la două luni, șase luni. Sunt foarte rare cazurile în care copiii să fie diagnosticați cu ADHD la vârsta de doi ani”, a declarat pentru mytex.ro un psiholog clinician care a dorit să-și păstreze anonimatul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button