Brașov. Copiii intoxicați cu lapte și corn, în afara oricărui pericol
Președintele Comisiei de Sănătate din cadrul CJ Brașov: Programul guvernamental „Cornul și laptele” ar trebui modificat
Aproximativ 25 de copii, elevi ai Școlii generale nr. 31 din Triaj și ai Școlii generale nr. 2 din Codlea, au ajuns vineri de urgență la spital, acuzând dureri abdominale, de cap și stări de greață, după ce ar fi consumat cornul și laptele primit la unitățile de învățământ prin programul guvernamental „Cornul și laptele”.
Toți cei 25 de copii, suspectați de toxiinfecție alimentară, se află, la această oră, în afara oricărui pericol, potrivit unui comunicat remis astăzi de Consiliul Județean Brașov.
Ulterior evenimentului neplăcut, Consiliul Județean Brașov împreună cu Inspectoratul Școlar General Brașov au luat decizia de a sista distribuația către școli a celor două produse suspectate, cornul și laptele.
Preventiv, în urma evenimentelor asemănătoare petrecute în județul Galați, Comisia de Sănătate, din cadrul CJ Brașov, a pregătit unitățile sanitare cu privire la situația întâmpinată vineri.
„În urma evenimentelor care s-au petrecut în mai multe județe din țară, legat de acest subiect Comisia de Sănătate a organizat în ultimele săptămâni două întâlniri la Consiliul Județean la care au participat managerul Spitalului de Boli Infecțioase, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, directorul general, şeful Direcției de Sănătate și Asistență Medicală și președintele Comisiei de Sănătate al Consiliului Județean Brașov pentru a ne asigura că spitalele sunt pregătite pentru a rezolva situații de criză ca aceea care s-a întâmplat vineri la cele două școli”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Județean Brașov.
Programul guvernamental „Cornul și laptele” ar trebui modificat
Contactată telefonic, Mariana Câju, președintele Comisie de Sănătate din cadrul Consiliului Județean Brașov, consideră că programul guvernamental „Cornul și laptele” ar trebui modificat.
„Din punctul meu de vedere este corect că a fost suspendat acest program până la sosirea rezultatului. Din punct de vedere personal, acest program ar trebui modificat, fiindcă deși sunt mulți copii care beneficiază de acest program, mulți dintre ei aruncă cutia de lapte și cornul și sunt alți copii care ar avea nevoie de mai mulți bani. Atunci, cred eu, ar fi mai potrivit să se stabilească niște sume de bani și să fie ajutați copiii care nu pot să-și ia pachet la școală. Banii sunt practic aruncați. Totodată, evenimentele din ultima perioadă ne fac să ne putem mari semne de întrebare”, a explicat Mariana Câju, președintele al Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Județean Brașov.
Întrebată fiind cum comentează achiziția celor două produse, singurul criteriu de departajare fiind prețul cel mai mic, Mariana Câju și-a exprimat nemulțumirea, explicând că sunt multe alte lucruri care ar fi trebuit luate în considerare pentru un proiect care are legătură cu sănătatea copiilor.
„Este un contract mai vechi, un contract cadru semnat la nivelul Consiliului Județean. Din păcate legea achiziților ne impune acest criteriu. Din puntul meu de vedere ar trebui modificată legea și nu numai prețul este important, cât și alte criterii ar trebui luate în considerare pentru un proiect atât de important care are legătură cu sănătatea copiilor”, a încheiat Mariana Câju, președintele Comisie de Sănătate din cadrul Consiliului Județean Brașov.
CITIȚI ȘI:
UPDATE. Braşov. Alţi copii intoxicați cu lapte!?
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.