Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, în fața Comisiei de Etică pentru avizul dat lui Becali
Comisia de Etică a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) va analiza, pe 26 ianuarie, cazurile a patru profesori universitari, ce au dat recomandări pentru cărţi scrise de deţinuţi, lucrări care au contribuit la reducerea pedepsei acestora cu închisoarea, a precizat ieri Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al ULBS, citat de Agerpres.
Printre cei supuşi atenţiei Comisiei de Etică se numără ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi fost decan al Facultăţii de Teologie din cadrul ULBS, şi Valentin Petrescu, prodecanul Facultăţii de Inginerie din Sibiu.
„Comisia de Etică a ULBS se va reuni pe 26 ianuarie şi va analiza cazurile a patru profesori universitari: conferenţiar universitar doctor inginer Mirela Stanciu de la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, profesorul universitar doctor inginer Gligor Ciortea, directorul general al Departamentului pentru Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţaă Redusă, profesorul universitar doctor inginer Valentin Petrescu, de la Facultatea de Inginerie şi profesorul universitar doctor Laurenţiu Streza de la Facultatea de Teologie.
La Comisia de Etică vor fi prezenţi toţi cei implicaţi, ca să îşi susţină punctul de vedere”, a explicat purtătorul de cuvânt al ULBS. Mitropolitul Ardealului, dr. Laurenţiu Streza, i- a dat recomandare deținutului George Becali pentru a scrie „Iubirea milostivă şi mântuitoare”, ce a apărut la Editura Saeculum în 2014, atestând faptul că tema este una cu caracter științific și că persoana privată de libertate are capacitatea de a redacta lucrarea științifică.
Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a solicitat marţi Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) să întreprindă demersurile necesare pentru apărarea integrităţii academice și, în baza principiilor statuate de lege cu privire la autonomia şi responsabilitatea universităţilor, să solicite instituţiilor de învăţământ superior o analiză punctuală a cazurilor.
în contextul documentului făcut public de Ministerul Justiţiei, potrivit căruia profesori universitari şi conferenţiari de la universități de stat și private din țară au semnat recomandări pentru ca persoanele aflate în regim de detenţie să scrie „lucrări științifice” și astfel să obțină reducerea cu câte 30 de zile pentru fiecare carte.
Citiți și:
BRAŞOV. Profesorii care au girat lucrările deţinuţilor trebuie să dea note explicative
Manolescu: Profesorii care au coordonat lucrări plagiate să fie excluşi din învăţământ!
BRAŞOV. „Profesorii avizează tema, nu coordonează lucrările deţinuţilor!”
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.