Dosare

EXCLUSIV. BRAŞOV. Poliţiştii de la Secţia 3 acuzaţi de luare de mită au fost condamnaţi de Tribunal

 
Cei doi polițiști de la Secția 3 Brașov care fuseseră trimiși în judecată pentru luare de mită, după ce au fost prinși în flagrant primind bani de la șoferi pe care ar fi trebuit să-i sancționeze pentru abaterile comise în trafic, au fost condamnaţi, astăzi, în primă instanţă, la Tribunalul Braşov. 
 
Agentul de poliție Nicolae Dulgheru şi colegul său Ionel Nedelcu au fost condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 4 ani, pentru luare de mită în formă continuată, respectiv luare de mită. Totodată, ca pedeapsă complementară, instanţa a decis să le interzică să exercite profesia de poliţist pe o durată de 3 ani. 
 
Amintim că, după cum au explicat anchetatorii, „la datele de 13 mai 2014 și 5 martie 2015, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Nicolae Dulgheru a pretins și primit de la un martor denunțător, respectiv de la un investigator sub acoperire, sumele de 200 și 400 de lei, pentru a nu dispune măsurile legale față de aceștia, constând în întocmirea proceselor verbale de constatare a unor contravenții la regimul rutier și aplicarea sancțiunilor contravenționale prevăzute de lege. În sarcina celui de-al doilea inculpat, Nedelcu, s-a reținut faptul că la data de 19 februarie 2015, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins și primit de la un investigator sub acoperire suma de 400 lei, pentru a nu dispune măsurile legale față de acesta, constând în întocmirea procesului verbal de constatare a unei contravenții la regimul rutier și aplicarea sancțiunii contravenționale prevăzute de lege”.
 
Pe perioada termenului de supraveghere, inculpaţii sunt obligaţi să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, schimbarea locului de muncă şi să ofere informaţii care permit controlul mijloacelor de existenţă. Totodată, sunt nevoiţi să  frecventeze un program de reintegrare socială stabilit şi derulat de către serviciul de probaţiune şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Totuşi, sentinţa Tribunalului Braşov nu este definitivă, putând fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
 
Cei doi poliţişti au fost reţinuţi apoi au stat în arest preventiv şi în final în arest la domiciliu în perioada 19 martie – 10 mai, respectiv 19 martie – 25 iunie. Ulterior, ei au fost puşi sub control judiciar, însă măsura preventivă nu mai este valabilă. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button