Dosare

BRAŞOV. Arestat pentru că a pulverizat în faţa unui poliţist cu spray lacrimogen

 

Un braşovean a fost arestat sub acuzaţia de ultraj, după ce a pulverizat cu spray lacrimogen în faţa unui poliţist, în încercarea de a scăpa de procedurile de stabilire a alcoolemie. 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus sâmbătă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Robert Borcsa. 

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a reieşit că în data de 31.10.2015, în jurul orelor 11.40, în timp ce se afla cu autoturismul în zona strada Ceferiștilor din municipiul Braşov, Robert Borcsa a fost oprit în trafic pentru un control de rutină de către un echipaj de Poliţie. Pentru că mirosea puternic a alcool, poliţistul a intenţionat să-i testeze alcoolemia. Bărbatul s-a opus, astfel că ar fi trebuit dus la spital, pentru recoltarea de probe biologice. În acel moment, Borcsa a luat-o la fugă. Poliţistul a pornit în urmărirea lui. 

Potrivit informaţiilor oferite de procurorii de caz din Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, „inculpatul Robert Borcsa l-a agresat fizic pe agentul de poliție P. N., aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin pulverizarea în zona feței acestuia a unei substanțe iritant-lacrimogene, în încercarea de a scăpa, polițistul aflându-se în urmărirea sa, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de sustragerea de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

În urma acestui incident, agentul de Poliţie a ajuns la spital, unde a primit îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu „iritație conjunctivală bilaterală post agresiune”.

În cele din urmă, agresorul a fost prins şi reţinut pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă, fiind emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, astfel că prezumţia de nevinovăţie fiinţează până la o decizie definitivă judecătorească. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button