Dosare

Percheziţii la evazionişti! S-au dispus măsuri asiguratorii pe bunuri mobile şi imobile

 

Astăzi, polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT efectuează 55 de percheziții la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la aproximativ 11 milioane de lei. Perchezițiile sunt efectuate pe raza județelor Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Buzău, Botoşani şi a municipiului Bucureşti.

„Membrii grupării infracționale, cetăţeni coreeni şi români, sunt bănuiți că, în perioada 2012 – 2015, prin intermediul unor societăţi comerciale din România, deţinute sau controlate de aceştia, ar fi contractat diverse lucrări, pe care, ulterior, le-ar fi subcontractat altor societăţi comerciale cu un comportament fiscal de tip fantomă, pentru a evita plata către bugetul consolidat al statului, a valorii T.V.A. şi a impozitului pe profit aferente lucrărilor realizate. Sumele de bani transferate pentru plata lucrărilor subcontractate în conturile societăţilor comerciale de tip fantomă ar fi fost retrase în numerar de unii din membrii grupului, acestea fiind remise ulterior liderilor”, au susţinut procurorii.
În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii pe bunurile mobile şi imobile ale persoanelor bănuite. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button