Sport

Cazul Sălii de Sport de la Școala Gimnazială nr. 2 Brașov / Apelul Nadiei Comăneci / Petiția lansată de Federația Română de Gimnastică

Cazul Sălii de Sport de la Școala Gimnazială nr. 2 Brașov seamănă cu o telenovelă – Detalii AICI, AICI , AICI și AICI.

Acum, Federația Română de Gimnastică (FRG) a lansat o petiție (AICI), transmițând și un apel făcut de Nadia Comăneci: „Lăsați copiii să se bucure de sala de gimnastică a școlii, pentru că este a lor”.

Cazul Sălii de Sport de la Școala Gimnazială nr. 2 Brașov | MyTex.ro
Cazul Sălii de Sport de la Școala Gimnazială nr. 2 Brașov / Apelul Nadiei Comăneci / Petiția lansată de Federația Română de Gimnastică 10

Cazul Sălii de Sport de la Școala Gimnazială nr. 2 Brașov

„Pe 16 mai 2024, instanța a decis, definitiv, ca sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Brașov să fie permanent destinată gimnasticii. Este un proiect demarat în anul 2018, care are acum nevoie de sprijinul vostru pentru a se materializa în beneficiul acestei discipline sportive recunoscute ca brand național. Gimnastica este mult mai mult decât un spectacol văzut în timpul Jocurilor Olimpice; este ABC-ul mișcării, un nucleu de dezvoltare, participare și învățare, accesibil tuturor, indiferent de vârstă, sex sau abilități”, a precizat FRG într-un comunicat.

„Municipiul Brașov, cu o tradiție de 162 de ani în gimnastică, a fost rampa de lansare a multor campioni și antrenori renumiți, printre care Elena Leuștean, prima medaliată olimpică a gimnasticii românești… În prezent, Brașovul are oportunitatea unică de a deveni un centru regional major pentru gimnastică, atât pe plan naţional, cât și internațional. Aici (la Școala 2 – n.r.) există singura sală modernă din România proiectată conform standardelor internaționale, unde se pot practica toate disciplinele gimnasticii (gimnastica artistică feminină și masculină, gimnastica aerobică, gimnastica acrobatică, trambulina, parkour și gimnastica pentru toți). Este prima și singura sală din România unde se pot pregăti simultan sportivii la disciplinele olimpice de gimnastică artistică feminină și masculină din cluburile brasovene şi, în acelaşi timp, singura care poate găzdui competiții naționale și internaționale, tabere de pregătire naționale și internaționale și deveni locul de pregatire a loturilor olimpice, atât pentru juniori, cât și pentru seniori. În același timp, este sala în care elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 pot desfășura orele de sport”, au mai punctat cei de la FRG.

Cazul Sălii de Sport de la Școala Gimnazială nr. 2 Brașov

„Prin poziția geografică excepțională, beneficiind de un aeroport internațional modern și de o istorie și cultură de patrimoniu național, municipiul Brașov poate deveni, și datorită gimnasticii, o destinație mondială a turismului sportiv… Această sală de gimnastică nu este doar o facilitate pentru elita gimnasticii românești, ci un patrimoniu al municipiului Brașov, de care se vor bucura în primul rând brașovenii, dar și copiii din întreaga țară”, au spus șefii gimnasticii românești, care au subliniat că „este esențial ca sala să fie finalizată și echipată pentru scopul pentru care a fost proiectată: practicarea gimnasticii, de la nivel de masă la nivel de înaltă performanță”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Lulu
3 luni în urmă

Această sală de gimnastică a fost construită pe terenul școlii iar elevii școlii nu au acces la ea ! Deci terminați cu ridicarea în slăvi a lui Coliban , nu a făcut alceva decât să fure , exact ca Scripcaru… Citeşte mai mult »

Noi
3 luni în urmă

Federația nu avea ce căuta pe terenul unei școli. Acum se fac presiuni (inclusiv prin această petiție) să fie cedată sala – dar destinația unei săli de sport din incinta oricărei școli este să deservească exclusiv elevii școlii!

Back to top button