Protecția Consumatorilor a constatat: personal murdar și alimente expirate la Hanul Cotul Donului

După mai bine de 70 de ani de existență, Hanul Cotul Donului, amplasat pe DN 1, la Timișul de Sus, se află în situația de a-i fi suspendată activitatea, din cauza frizării de către administrație a tuturor regulilor de desfășurare a unei activități economice, începând cu cele ale bunului simț, continuând cu cele de igienă și terminând cu cele impuse pentru o servire sigură, în condiții turistice optime, după cum a declarat conducerea Protecției Consumatorilor Brașov.
O echipă a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov a acționat în zonă în două zile consecutiv, respectiv miercuri și joi. Dacă ceea ce au găsit în prima zi de control i-a îngrozit pe comisari, având în vedere că erau mai ușor de numărat produsele aflate în termen de valabilitate din unitate, decât cele expirate, tupeul de care au dat dovadă angajații a doua zi de control a fost de-a dreptul enervant
„La scurt timp după ce am început primul control, s-a pus problema în felul următor: «Puteți să ne arătați, mai bine, produsele care nu sunt expirate?». Este incredibil ce e acolo. Cred că este vorba de inconștiență. S-au găsit produse expirate din 2013, iar trusa de prim-ajutor era din 2009”, ne-a relatat Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor.
Aproape toate alimentele erau expirate. Peștele, carnea de porc, micii și cârnăciorii miroseau oribil și nu aveau nici o etichetă. Zacusca și bulionul erau mucegăite, iar în bucătărie nimeni nu făcuse curat de multă vreme, a completat sursa citată.
„În ușa bucătăriei ne-a întâmpinat o persoană într-o ținută necorespunzătoare, cu haine și mâini murdare. Am aflat cu stupoare că omul cu mizerie sub unghii era chiar bucătarul! Mai mult, aproape toate persoanele lucrează acolo fără forme legale”, a mai precizat șeful Comisariatului Regional.
Ca urmare, cu două zile în urmă, comisarii de la Protecția Consumatorilor au dispus distrugerea tuturor alimentelor găsite în neregulă.
Ieri a fost organizat un al doilea control, ocazie cu care comisarii și-au dat seama că nu au fost deloc luați în seamă de personalul hanului. Mâncarea ce trebuia distrusă era la loc, în frigidere, dulapuri și depozite.
Pentru că angajații nu au avut nici o explicație, iar unele depozite nici nu puteau fi verificate, din cauza faptului că nu se găsea omul cu cheia, inspectorii au dat dispoziție să fie sigilate.
„Vom analiza această situație dezastruoasă și vom stabili amenzile ce se impun. Cum s-au încălcat aproape toate regulile, atât la regimul hotelier, cât și la cel alimentar, probabil că amenzile vor fi de ordinul zecilor de mii, iar activitatea va fi suspendată”, a încheiat Susanu.
Administratorul Hanului Cotul Donului nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

