112

IJP BRAŞOV: O clipă de neatenţie, „invitaţie” pentru infractori!

 

O clipă de neatenţie poate fi ocazia perfectă a unui hoţ de a acţiona, după cum avertizează poliţiştii braşoveni.

„Multe infracțiuni sunt comise sub impulsul momentului sau după o minimă «cercetare» a zonei, hoții profitând de neglijența victimelor. Un geam deschis, o înclinație spre popularizare a bunurilor/valorilor deținute de proprietarii de locuințe fie printre vecini/cunoștințe, fie pe site-uri de socializare, afișarea ostentativă de bijuterii sau alte bunuri scumpe (telefoane mobile, tablete etc), lăsarea casei nepăzite, acareturile din curte deschise sunt câteva dintre cauzele care favorizează comiterea furturilor și tâlhăriilor în mediul urban și mediul rural”, au avertizat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Braşov.

La cauze se adaugă naivitatea pe care escrocii o exploatează la maxim, atunci când folosesc metode de împrietenire cu victima, pentru a pătrunde în locuință şi a fura bunuri de valoare sau pentru a primi chiar din mâinile ei bani (cum se întâmplă prin metoda „Accidentul”, când victima crede că o rudă are nevoie urgentă de ajutor financiar şi acceptă să înmâneze banii unor persoane necunoscute, ce se dau drept intermediari, sau prin metoda „Premiului”, când victima acceptă să plătească „taxe” pentru a intra în posesia unui premiu… fictiv).

Recomandări din partea IJP Braşov

Pentru a nu pica în plasa infractorilor, braşovenii sunt sfătuiţi de Poliţia Judeţeană Braşov să nu plece de acasă până nu se asigură că au închis bine uşile şi ferestrele, să stabilească alături de vecini un sistem de supraveghere a locuinţei, atunci când pleacă de la domiciliu pentru mai mult timp, să nu ofere informaţii despre vecini şi să nu primească în case persoane necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituții sau oferă diverse servicii și care nu se pot legitima.

Uşa/poarta trebuie să rămână închisă şi pentru persoanele care oferă spre vânzare diverse obiecte sau care se obligă să facă lucrări de reparații, întrucât este posibil să fie doar hoţi ori escroci.

„Atenție la internet! Nu postați informații personale și nici fotografii care să spună hoților care este situația dumneavoastră materială! Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocați, procurori, polițiști, medici etc și reprezintă rudele implicate într-un accident rutier! Nu înmânați bani persoanelor care sunt trimise la ușa dumneavoastră sau cu care vi se solicită să vă întâlniți şi nu efectuați transfer bancar în contul unor necunoscuți”, au mai sfătuit poliţiştii.

Nu în ultimul rând, ei le-au transmis cetăţenilor să nu accepte schimburi de bunuri.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare