112

BRAŞOV. Anul 2017 nu a adus dosare „grele” rămase cu autori necunoscuţi, la IJP Braşov, dar nici rezolvări ale vechiilor enigme

 

Spre deosebire de alţi ani, în 2017 toate dosarele privind infracțiuni de mare violență comise pe raza judeţului Braşov au fost soluționate, iar autorii identificați şi traşi la răspundere penală, după cum a precizat, astăzi, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, chestor de poliţie Valentin Flucuş.

Cu ocazia prezentării bilanţului pe 2017 al activităţii Poliţiei Judeţene Braşov, chestorul de poliţie a adăugat că s-a înregistrat o scădere a ratei criminalității cu 4,75%, în judeţul Braşov, comparativ cu anul 2016.

„Rezultatele pozitive înregistrate pe domeniul combaterii infracționalității au condus la diminuarea semnificativă a principalelor fapte de natură judiciară, respectiv tâlhării, furturi din locuinţe, furturi din societăţi comerciale și furturi din auto, relevant fiind faptul că toate infracțiunile de mare violență înregistrate în anul 2017 au fost soluționate, iar autorii identificați şi traşi la răspundere penală (…) În domeniul ordinii și siguranței publice, îmbucurător este faptul că infracționalitatea totală sesizată a scăzut cu 9,35%, iar infracționalitatea stradală a scăzut cu 24,7%”, a informat şeful IJP Braşov.

Dintre infracţiunile de natură judiciară, cel mai mult au scăzut cazurile de furturi de componente auto (cu 38,95%), cele privind furturile din autoturisme (cu 23,97%) şi furturile din societăţi comerciale (cu 15,22 %).

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de poliţişti, au rămas în continuare cu autor necunoscut câteva cazuri grave, înregistrate în urmă cu câţiva ani, la Braşov.

Printre aceste cazuri amintim de cel petrecut, în data de 6 decembrie 2004, la Farmacia „Thea”, unde două angajate au fost împuşcate în cap de un bărbat rămas neidentificat, care a furat încasările din ziua respectivă. În acest caz, principalul suspect, Alexandru Diaconescu, a fost achitat definitiv.

Un alt dosar nesoluţionat, înregistrat în data de 29 ianuarie 2009, este cel privind jaful armat de la casa de schimb valutar de pe Bulevardul 15 Noiembrie. Atunci, un angajat, Ciprian Ion, şi un braşovean cu simţ civic, Gheorghe Lala, şi-au pierdut viaţa, după ce au fost împuşcaţi, iar un alt angajat al casei de schimb valutar a rămas fără un ochi, după ce a fost și el împușcat.

Este de menţionat faptul că, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a funcţionat cu deficit de personal şi în 2017. Astfel, la data de 31 decembrie 2017, erau ocupate 83,24% din posturi, în condiţiile în care, în 2017, 77 de poliţişti și-au încetat raporturile de serviciu prin pensionare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare