Turism

Liber la schiat în Poiana Brașov / Toate informațiile necesare

Liber la schiat în Poiana Brașov.

Din 28 ianuarie, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a Masivului Postăvarul. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul. De săptămâna viitoare se speră amenajarea unei trase pe Drumul Roșu, astfel încât să se poată coborî din Postăvarul până în Poiană.

„Ne bucurăm cu toții că ninge în Poiană. Așteptăm zăpada de foarte mult timp. Acum pare că ne ajută și natura. Totuși, în ciuda tuturor eforturilor supraomenești de a amenaja pârtiile, se poate schia decent doar în partea superioară a masivului. Este maximul pe care l-am putut face din punct de vedere al amenajării. În cifre, asta înseamnă 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială produsă în această perioadă. Semnele sunt că în zilele următoare stratul se va îmbogăți din surse naturale. Prin urmare, oricine vrea să schieze în week-end-ul acesta trebuie să o facă cu mare grijă. Și, evident, respectând toate măsurile anunțate de către administratorii pârtiilor. O parte dintre pârtii, cele care coboară până în partea inferioară, vor fi închise. Așadar, se va schia în zona superioară a Masivului Postăvarul. Anume, în partea superioară a Drumului Roșu, Poiana Doamnei. Tot ceea ce înseamnă pârtii care ajung până la telescaunul din Ruia”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Liber la schiat în Poiana Brașov / Atenționări

,,În partea superioară a domeniului schiabil avem un strat de zăpadă de 25-30 de centimetri. În zona lacului, undeva la 20 cm. Scade în partea inferioară către telescaunul Ruia la îmbarcare, ajungând la o medie de 15 cm. În momentul de față este în creștere din motive naturale. Dar și noi, cât ne permit temperaturile, vom produce zăpadă. Zonele care sunt deschise vor fi delimitate în prima parte a dimineții. Toată lumea va ști. Vor fi bannere, vor fi plase, vor fi direcționări. Vom fi și noi prezenți pe pârtii. Toată lumea va fi în siguranță. Când depășim aceste indicatoare, stratul de zăpadă va fi insuficient pentru a avea stabilitate și riscurile de accidentare sunt foarte mari”, a precizat Adrian Biriboiu, șeful Serviciului amenajare pârtii, Comprest SA, potrivit BrașovCity.ro.

Intervențiile în caz de incidente sunt asigurate de Serviciul Public Salvamont.

„Câteva sfaturi am avea pentru schiori. În primul rând, să nu părăsească pârtiile amenajate. Este strat de zăpadă mic și riscă accidentări. Echipamentul trebuie să fie adecvat și iubitorii de schi să îl verifice înainte să urce în telegondolă”, a relatat Nicușor Piroșcă, salvator montan la serviciul Salvamont Poiana Brașov.

Liber la schiat în Poiana Brașov / Tarife la mijloacele de transport pe cablu

De mâine, 28 ianuarie vor fi funcționale telegondola, cabina mică (Kanzel), telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Pentru turiști va funcționa și cabina Capra Neagră. Ultima urcare va fi la ora 16.00.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră). Dar și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. Pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Cei care doresc să își încarce cu puncte ski-pass-urile o pot face și on-line, prin intermediul aplicației pe platforma www.skibv.ro.

Prin decizia Consiliului Local, tarifele la transportul pe cablu au fost actualizate, cu aproximativ 11%, valoarea acestei actualizării fiind sub rata inflației din luna decembrie.

Tarifele variază de la 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Liber la schiat în Poiana Brașov / Reluarea circulației pe liniile RATBV 100 și 60

Începând de mâine, 28 ianuarie 2023, concomitent cu deschiderea sezonului de schi în Poiana Brașov, RATBV va suplimenta semnificativ capacitatea de transport oferită spre stațiune și în interiorul ei. Va relua circulația pe liniile 100 (Gara CFR Brașov – Telecabină Poiana Brașov) și 60 (Silver Mountain/parcare Poiana Mică – Telecabină Poiana Brașov).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
crocodilul flamand
1 an în urmă

Toata lumea e binevenita,toata lumea e servita !!!! Ciori,tute pe toace,tzaranoi cu 3 clase primare,pitzipoance cu smartphone-ul intre tzatze,spargatori de seminte,profesioniste de pe centura ( a BV,normal,nu fiti obraznici),specialisti in panificatie marca Colombia,ghertoi pe motorina,ofertanti de cariere pe videochat,etc,etc.Salvamont-ul LA… Citeşte mai mult »

1 an în urmă

[…] Se deschid noi pârtii în Poiana Brașov. […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare