Turism

Brașovul va avea cel mai mare Târg de Crăciun de până acum

Brașovul va avea cel mai mare Târg de Crăciun de până acum, potrivit Primăriei. Brașovenii, dar și turiștii care vor veni de sărbători în orașul de sub poalele Tâmpei vor putea cumpăra produse de la 60 de producători, meșteșugari și comercianți. Porțile Târgului de Crăciun din Piața Sfatului se vor deschide în data de 30 noiembrie. Atunci va avea loc și un concert de colinde, susținut de artiști ai Operei.

Vor fi și căsuțe cu ceai, vin fiert, castane coapte

Oamenii se vor putea bucura în Piața Sfatului și de ceai, vin fiert, castane coapte etc..

„Din 30 noiembrie, 60 de producători, meșteșugari, artizani și comercianți îi vor întâmpina pe brașoveni și turiști la Târgul de Crăciun. Vom avea plăcinte brașovene, coapte pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, caltaboși și cârnați, ceai, vin și țuică fiartă, turtă dulce. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea să cumpere decorațiuni și ornamente de Crăciun, șosete și mănuși de lână împletită și haine din lână împâslită. Prietenii noștri din Nürnberg (oraș înfrățit cu Brașovul, n.n.) vor aduce vin fiert Christkindles Glühwein, cârnăciori de Nürnberg în chiflă, turtă dulce și ciocolată inscripționată cu Brașov și Nürnberg. Vă așteptăm între 30 noiembrie și 3 ianuarie la cel mai mare Târg de Crăciun al Brașovului”, a declarat Flavia Boghiu, viceprimar al municipiului Brașov.

Târgul din Piața Sfatului va avea trei zone

Târgul din acest an a fost gândit pe trei zone:
• Zona de produse alimentare ambalate. Vor fi 16 căsuțe, între Casa Sfatului și fântâna arteziană.
• Zona cu produse meșteșugărești și artizanale. Va avea 24 de căsuțe, de la intrarea în Piața Sfatului, dinspre str. Republicii, până la str. Apollonia Hirscher.
• Zona cu produse alimentare preparate la fața locului. Vor fi 20 de căsuțe amplasate între Casa Sfatului și latura cu catedrala ortodoxă.

În Piața Sf. Ioan, unde este și patinoarul, vor fi amplasate 5 rulote food-truck. În Piața Unirii va fi o căsuță pentru vânzarea de produse alimentare ambalate. În Parcul Tractorul va fi o căsuță cu produse alimentare preparate la fața locului.

Ce se va găsi la căsuțe

La categoria de produse alimentare ambalate, brașovenii și turiștii vor putea achiziționa: produse de carmangerie specifice acestui sezon – caltaboși, cârnați, ciolan; turtă dulce, cozonac, ruladă cu mac, kurtos-kalacs sau ciocolată de casă.

Meșteșugarii și artizanii le vor oferi: decorațiuni din rășină, ornamente și decorațiuni de Crăciun, șosete și căciuli de lână împletită, ceramică decorativă de Crăciun; căciuli, mănuși și papuci de blană; decorațiuni și haine din lână împâslită.

De asemenea, vizitatorii târgului vor putea gusta plăcinta brașoveană pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, coaste și cârnați de porc la ceaun, cârnați în pâine, sarmale cu mămăligă, iahnie de fasole, varză călită, rachiuri și pălinci din fructe, vin și țuică fiartă, siropuri naturale.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun și aprinderea luminițelor vor avea loc în 30 noiembrie. Ora deschiderii va fi 18.30. Momentul festiv va fi marcat de un concert de colinde cu artiști ai Operei.

Evenimentele pregătite pentru sărbătorile de iarnă

Primăria a publicat și lista evenimentelor care vor avea lor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Iată:

  • în Piața Sfatului vor fi concerte de colinde, spectacole realizate de copii, coruri, școli de muzică și dans. Moș Crăciun va veni în fiecare seară să se întâlnească cu cei mici, în perioada 17 – 23 decembrie, între orele 17.00 – 20.00, la căsuța moșului;
  • La Banca de Cultură Apollonia, fosta bancă săsească de pe str. Michael Weiss nr. 22, brașovenii și turiștii sunt așteptați, în perioada 16 decembrie 2022 – 15 ianuarie 2023, la expoziții, serate cu muzică clasică, spațiu dedicat artiștilor locali contemporani, momente artistice oferite de actori, seri literare, video mapping pe clădire;
  • În Piața Sfântul Ioan, pe lângă patinoarul cu intrare gratuită, care va fi dublu față de cel de anul trecut ca suprafață, va fi studioul lui Moș Crăciun;
  • În Piața Unirii, brașovenii și turiștii sunt invitați în 3, 10 și 17 decembrie, la Ziua Dărniciei, unde vor putea participa la târgul de donat jucării pentru copii nevoiași și la târgul de donat cadouri;
  • În piațeta Brassai, brașovenii sunt invitați să urmărească Povestea lui Moș Crăciun, în drumul său din Laponia până la Brașov, la Cinema Stelarium. Accesul este gratuit. Capacitatea pentru fiecare spectacol este de 75 de persoane;
  • În Parcul Titulescu, cei mici sunt așteptați în fiecare weekend la atelierele de realizat decorațiuni și cadouri de Crăciun.

Amintim că și Primăria Făgăraș a anunțat când vor fi aprinse luminițele de sărbători din orașul brașovean. Se va întâmpla pe 5 decembrie, în ajun de Moș Nicolae.

Vezi și:

Când se vor aprinde luminițele de sărbători în Brașov și Făgăraș


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Să meargă plusericii și injectații acolo.

1 an în urmă

[…] Brașovul va avea cel mai mare Târg de Crăciun de până acum […]

1 an în urmă

[…] Cei care vor veni la Brașov se vor putea în primul rând de aprinderea bradului și de deschiderea târgului de Crăciun. Dublul eveniment va avea loc chiar în 30 noiembrie, prima zi liberă. Aprinderea bradului va avea loc la… Citeşte mai mult »

1 an în urmă

[…] Coloro che vengono a Brașov apprezzeranno innanzitutto l’accensione dell’albero di Natale e l’apertura del mercatino di Natale. Il doppio evento si svolgerà il 30 novembre, primo giorno libero. L’evento inizierà alle 17:00, in Piața Sfatului. Il momento dell’accensione delle… Citeşte mai mult »

Back to top button