Expres

Când se vor aprinde luminițele de sărbători în Brașov și Făgăraș

Primăria Făgăraș a anunțat astăzi când se vor aprinde luminițele de sărbători în oraș. Momentul festiv va avea loc în ajun de Moș Nicolae. Astfel, va fi motiv dublu de bucurie atât pentru copii, cât și pentru adulți.


„Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, de aceea străzile din Făgăraș trebuie să fie împodobite așa cum se cuvine. Ca și anul trecut, decorarea municipiului va fi realizată de către firma Flash Lighting Services. La fel și parcul din fața Primăriei Făgăraș.
Procesul de montare a instalațiilor de iluminat festiv este unul laborios, de aceea  el a început de câteva zile. Durata este calculată pentru a finaliza procesul până pe 5 decembrie. Spre bucuria făgărășenilor, în această zi va avea loc inaugurarea iluminatului festiv.
Costul luminilor de sărbătoare pentru anul 2022 are o valoare de 200.000 de lei fără TVA iar suma va fi asigurată de Primăria Municipiului Făgăraș”, au anunțat reprezentanții Primăriei Făgăraș.

Luminițele de sărbători se vor aprinde mai întâi la Brașov


Brașovul va aprinde luminițele de sărbători mai devreme. Potrivit Primăriei, din 30 noiembrie, orașul va îmbrăca hainele de sărbătoare. Sunt promise: târg de Crăciun, colinde, ateliere de fabricat decorațiuni și cadouri, Ziua Dărniciei în Piața Unirii, patinoar gratuit în Piața Sf. Ioan, cinema Stelarium în Piața Brassai și Banca de Cultură Apollonia în fosta Bancă Săsească.
Anul acesta, conceptul este „Magia iernii”. Este denumirea sub care se vor desfășura evenimentele din cadrul calendarului de sărbători.

„După doi ani de restricții, după doi ani de pandemie, avem la Brașov «Magia iernii». Acesta este conceptul, aceasta este denumirea sub care se vor desfășura evenimentele din cadrul calendarului de sărbători, evenimente care sunt gândite pe mai multe paliere. În primul rând, avem bradul din Piața Sfatului atât de apreciat de brașoveni, dar și de turiști. Avem Târgul de Crăciun, care anul acesta va fi mai mare, va avea 46 de căsuțe, dar avem și evenimente culturale.

Este un moment bun din an în care să deschidem Banca de Cultură Apollonia. Este fosta bancă săsească de pe Michael Weiss, care timp de o lună, între 15 decembrie și 15 ianuarie, va avea un calendar plin de evenimente la toate etajele sale. De asemenea, avem evenimente cu tentă socială, evenimente prin care adunăm cadouri, oferim bucuria Crăciunului și arătăm empatie și față de cei mai puțin favorizați”, a declarat, recent, primarul Brașovului, Allen Coliban.

Lumini festive și pe principalele bulevarde

Municipalitatea promite lumini festive și pe principalele bulevarde din Brașov. Aprinderea luminițelor va avea loc pe 30 noiembrie. Cu această ocazie va fi și concert de colinde.

„Avem totodată evenimentele cu care v-am obișnuit în anii anteriori, patinoar, vom avea un cinematograf în Piața Brassai. Avem lumini atât în zona centrală, cât și pe arterele principale din oraș – o schemă de iluminat mai extinsă, dar asupra căreia am decis să aplicăm un orar adaptiv, astfel încât să reducem cu 41% consumul. Între ora 1:00 noaptea și 6:00 dimineața, va fi oprit iluminatul festiv pe bulevardele mari și va fi redus în zona centrală. Avem acest calendar plin. Deschiderea oficială și aprinderea oficială a luminițelor se va întâmpla pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, la ora 18.30, momentul fiind marcat și de un concert de colinde cu artiști ai Operei (…)”, a declarat, recent, primarul Brașovului, Allen Coliban.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Când se vor aprinde luminițele de sărbători în Brașov și Făgăraș […]

1 an în urmă

[…] Când se vor aprinde luminițele de sărbători în Brașov și Făgăraș […]

Back to top button