Timp liber

Un kürtőskalacs de 20 de metri și unul cu aur – la Sf. Gheorghe

Un kürtőskalacs de 20 de metri și unul cu aur – de fapt, poleit cu foiță de aur. Acestea vor fi preparate, printre alte produse, la a 5-a ediţie a Festivalului Kürtőskalacs şi deliciilor dulci, care se va desfăşura în perioada 6-8 octombrie în centrul orașului Sfântu Gheorghe.

Va avea loc şi un concurs, în urma căruia vor fi desemnaţi cei mai buni colaci secuieşti. Întrecerea se va desfăşura pe două secţiuni: kürtőskalacs preparat după reţeta tradiţională, învelit în zahăr ars, şi „kürtőskalacs regândit”, ce le va permite participanților să improvizeze.

13 echipe din 5 județe, printre care și Brașov, s-au înscris la această competiție.

Un kürtőskalacs de 20 de metri și unul cu aur

Potrivit We Radio, din kürtőskalacs-ul de 20 de metri, cu 5 metri mai lung decât cel preparat anul trecut, vor gusta toţi cei prezenţi la festival. Kürtőskalacs-ul cu foiţă comestibilă de aur de 24K va fi vândut la licitaţie, iar banii obţinuţi vor fi donaţi Serviciului de Ajutor Maltez. Acesta derulează un program de masă caldă pentru bătrâni.

„Prin acest festival, vrem să promovăm şi Ţinutul Secuiesc şi kürtőskalacs. Produsul este foarte popular, de la Vama Veche până la Viena, peste tot. Chiar şi din Singapore am primit poze că se fac şi se vând kürtőskalacs… Putem spune că kürtőskalacs este un ambasador al nostru, al Ţinutului Secuiesc”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, într-o conferinţă de presă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
9 luni în urmă

La din astea sunt buni si secuii. Dar sa ii scuture un pic pe ticalosii aia din udemere, nu s-ar deranja.

Back to top button