Texpert

BRAŞOV. Persoanele cu dizabilităţi pot primi un card european

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov anunță beneficiarii-persoane cu handicap din județul Brașov că pot depune cereri de eliberare a cardurilor europene pentru dizabilitate. Cardul european este documentul care le dă dreptul persoanelor cu dizabilități la acces gratuit la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber în opt state membre ale Uniunii Europene, printre care și România. După eliberare, pentru a putea utiliza cardul european pentru dizabilitate, persoanele cu handicap vor vizita obligatoriu site-ul proiectului www.dizab.eurocard.gov.ro și vor urma instructiunile în acest sens. Numărul de locuri gratuite la evenimentele culturale, sportive sau de agrement sunt limitate și sunt stabilite, distinct, cu privire la fiecare eveniment în parte. Obiectivul proiectului îl reprezintă facilitarea mobilității transnaționale prin intermediul emiterii Cardului European pentru Dizabilitate pentru românii cu dizabilități și recunoașterea beneficiilor din România pentru persoanele cu dizabilități din alte țări membre UE, participante la proiect. Grupul țintă este format din 50.000 de persoane cu dizabilități din România și tot câte 50.000 din Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda și Malta.

Documentul este valabil până în august 2020

Cererile se primesc în baza parteneriatului dintre Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități și DGASPC. Cardul se eliberează la cerere, persoanele îndreptățite pot depune o solicitare scrisă la registratura DGASPC Brașov, str. Apullum nr.3 (foto), program cu publicul: luni-vineri 8.30-12.30 14.30-16.00 sau electronic pe adresa de e-mail cardurieuropenebv@dgaspcbv.ro. Cererea pentru acordarea cardului European pentru Dizabilitate poate fi descărcată de pe pagina de internet a DGASPC Brașov www.dgaspcbv.ro. Cardul European pentru dizabilitate este eliberat de catre DGASPC Brașov, in termen de maximum 45 zile de la depunerea cererii.
Persoanele care pot beneficia de card sunt copiii cu handicap grav, accentuat, mediu sau uşor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat, precum și persoanele adulte cu handicap grav, accentuat, mediu sau uşor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap.
Cardul este nominal, netransmisibil și este valabil din ianuarie 2017 până în august 2020.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button