Știință

ONU consideră că poluarea atmosferică este o „ameninţare la adresa drepturilor omului”

 

Raportorul special al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) pe domeniul drepturilor fundamentale şi al mediului, David Boyd, a susţinut, recent, într-un interviu pentru Thomson Reuters Foundation, că poluarea atmosferică este o „ameninţare la adresa drepturilor omului”.

Poluarea atmosferică provoacă anual moartea prematură a şapte milioane de persoane din toate regiunile globului, dintre care 600.000 sunt copii.

„Dacă punem cifra de şapte milioane în context, numărul anual de decese îl depăşeşte pe cel cauzat de război, crime, tuberculoză, HIV, SIDA şi malarie la un loc. Este o criză de sănătate globală pentru care trebuie găsită o soluţie. Poluarea atmosferică încalcă dreptul la viaţă, sănătate, drepturile copiilor şi, de asemenea, încalcă dreptul de a trăi într-un mediu sănătos şi sustenabil”, a explicat David Boyd.

În ultimii 15 ani, medici şi oameni de ştiinţă au realizat studii care au descoperit cât de nocivă poate fi poluarea pentru sănătate, provocând de la boli cardiace şi cancer de plămâni, la afecţiuni neurologice precum Alzheimer.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button