Știință

NASA. Noi imagini misterioase, din cosmos!

  • ceres 1 pia19618_940x529_191011.jpg
  • ceres 2pia19617_940x529_191012.jpg
 

Cercetătorii de la NASA încearcă să ofere explicaţii cu privire la două puncte extrem de strălucitoare aflate pe Ceres. Ceres este cel mai mare corp ceresc din centura de asteroizi din Sistemul Solar. Anul acesta, a devenit prima planetă pitică vizitată îndeaproape cu ajutorul unei sonde spaţiale.

Cercetătorii încearcă să explice natura celor două puncte excepţional de strălucitoare, apropiate între ele, aflate pe fundul unui crater denumit Occator. De asemenea, vor să afle şi modul în care s-a format muntele denumit „Piramida“ şi care are o înălţime de aproximativ 6.400 de metri.

Acest munte este printre cele mai înalte obiective observate până acum pe Ceres. „Elementul neobişnuit este că nu este asociat cu un crater. De ce se află acest munte în mijlocul pustiului? Nu ştim încă, dar este posibil să ne dăm seama când vom avea mai multe date”, a declarat geologistul Paul Schenk, membru al echipei care se ocupă de sonda Dawn, conform astronomynow.com.

Sonda spaţială Dawn cercetează planeta Ceres cu scopul de a aduce cercetătorilor o serie de informaţii despre felul în care s-a format Sistemul Solar.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button