Știință

Misiune istorică de aselenizare pe faţa nevăzută a Lunii, lansată de China

 

Agenţia spaţială chineză lansează, în aceste zile, misiunea robotică Chang’e 4 de aselenizare pe faţa nevăzută a Lunii, informează SPACE.com.

Aceasta este prima misiune de aselenizare în emisfera selenară care nu poate fi văzută niciodată de pe Pământ.

Misiunea Chang’e 4 va fi lansată cu ajutorul unei rachete portante Long March 3B, la ora 18.30 GMT (sâmbătă, 8 decembrie, 2.30 A.M., ora Chinei). Dacă totul va merge conform planului, modulul de aselenizare şi roverul autonom Chang’e 4 vor aseleniza în craterul Von Karman din bazinul selenar South Pole-Aitken (SPA) la capătul unui zbor spaţial de 27 de zile.

Programul de explorări selenare al Chinei a început în 2007 cu misiunea Chang’e 1, care a presupus amplasarea pe orbita circumlunară a unei sonde simple. În 2010, sonda Chang’e 2 a fost trimisă pe orbita lunară, după care a fost trimisă „la plimbare” prin Sistemul Solar, punctul culminant al misiunii fiind trecerea pe lângă asteroidul 4179 Toutatis. În 2013, sonda Chang’e 3, care a transportat roverul Yutu, a realizat prima aselenizare lină din 1976, în era misiunilor Apollo, şi până în prezent.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button