Știință

Ghiozdane cu senzori de poluare purtate de elevi din Londra

 

250 de elevi din cinci şcoli primare din Londra au purtat, în această săptămână, ghiozdane care monitorizează calitatea aerului, în cadrul unui studiu academic pentru determinarea nivelurilor de poluare înregistrate în drumurile zilnice ale copiilor, informează Reuters.

„Copiii noştri sunt pe terenul de joacă în timpul pauzei de prânz, alergând, respirând acest aer, iar acest lucru nu este în regulă. Trebuie să luăm măsuri, trebuie să schimbăm mentalităţile părinţilor şi ale celor care se ocupă de copii”, a declarat Kate Barnes, directoarea Haimo Primary School, pentru Thomson Reuters Foundation.

În cadrul experimentului, elevii au purtat un ghiozdan special, dotat cu senzori realizaţi de inginerii de la Dyson şi King’s College din Londra, capabili să măsoare pulberile în suspensie şi nivelul de NO2 din atmosferă. Ghiozdanul, care cântăreşte puţin peste un kilogram, se activează şi dezactivează automat, face înregistrări în intervalele 6 a.m. – 11 a.m. şi 2 p.m. – 8 p.m. şi poate fi purtat ca un ghiozdan obişnuit cu loc suficient pentru cărţi şi pachetul cu mâncare.

Informaţiile colectate le vor permite cercetătorilor să înţeleagă mai bine cei mai nocivi agenţi poluanţi, originea acestora şi zonele în care se găsesc în cea mai mare cantitate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button