Știință

Astrofizicianul Stephen Hawking, despre inteligenţa artificială: „Poate fi cel mai bun lucru sau cel mai rău care s-a întâmplat omenirii”

 

Astrofizicianul Stephen Hawking susţine că tehnologia poate să transforme viaţa oamenilor, dar aceasta trebuie ţinută „sub control”.

„Dezvoltarea inteligenței artificiale poate fi cel mai bun lucru sau cel mai rău care s-a întâmplat omenirii. Trebuie doar să fim conștienți de pericole, să le identificăm și să folosim cele mai bune practici și tehnici de management pentru a ne pregăti din timp să facem față efectelor acestora”, a afirmat Stephen Hawking, într-un videocall, în cadrul ceremoniei de deschidere a celui mai important congres din Europa dedicat noilor tehnologii – Web Summit.

Inteligența artificială ar putea repara multe dintre stricăciunile provocate planetei de procesul de industrializare, dar ar putea contribui şi la vindecarea bolilor și la eradicarea sărăciei, dacă va fi folosită aşa cum se cuvine.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare