Sport

Sporturile în 2020 – care vor fi în top și care nu!

 

Anul 2020 se anunță a fi un an cu foarte multe evenimente sportive (pe plan național și internațional). Jocurile Olimpice și Campionatul European de Fotbal sunt două competiții pe placul Zeiței Fortuna și iubitorilor de sport. Turneele anuale de tenis, baschet, rugby sau gimnastică se numără și ele în top preferințelor.

Studiile au relevat faptul că sporturile virtuale au cea mai ridicată ascensiune în ultimii ani. Fotbalul, baschetul, competițiile de masă, boxul și artele marțiale îl urmează. Ce se întâmplă la polul opus? Care sunt sporturile care au ieșit din topul favoritelor? 2020 este un important, așa că, haideți să vedem care sporturi vor fi în top și care nu!

Top Sporturi în 2020 în clasamentul preferințelor cetățenilor din Europa

Fotbalul, tenisul și jocurile prezente la Olimpiadă vor fi în centrul atenției în acest an. Într-un top al țărilor europene, fotbalul este pe primul loc. Rugby-ul este un alt sport preferat la nivelul Bătrânului Continent. În special în țări precum Irlanda, Anglia sau Franța.

O apariție surprinzătoare este golful. Chiar dacă este o competiție liniștită, aceasta reușește să îi atragă pe europeni (Franța, Anglia, Irlanda, Spania și Germania). Boxul își păstrează o poziție constantă în topul preferințelor (Polonia, Germania și Rusia). Hocheiul urcă în preferințele cetățenilor din Cehia, Suedia, Rusia și Elveția.

În România, gimnastica, tenisul, fotbalul, handbalul, scrima și atletismul se situează printre cele mai populare sporturi. Gimnastica se regăsește și în preferințele cetățenilor din Grecia. Acestora le place și voleiul. La nivel internațional, cetățenii lumii preferă fotbalul, baschetul, tenisul și sporturile de contact.

Sporturi mai puțin îndrăgite în 2020 la nivel european

Se pare că motociclismul nu mai este în topul sporturilor favorite. La fel de „neîndrăgit” este și polo-ul. Alături de acestea se  numără saillingul, bowlingul, badminton-ul și competițiile de darts și haltere. Scrima este un alt sport care a scăzut în preferințe. Atletismul este unul dintre cele îndrăgite sporturi olimpice.

Cu toate acestea, nu toate probele sale sunt atât de urmărite. Printre ele se numără cele de marș, în special pe distanțe foarte mari. Situația este asemănătoare și-n cazul probei de canoe. Chiar dacă canotajul este printre cele mai populare sporturi de la Olimpiadă.

Sporturi „ciudate” din întreaga lume – le iubim sau le detestăm?

Cu siguranță că tot ceea ce pare „ciudat” tinde să atragă. Cu toate acestea, unele sporturi (dacă pot fi numite așa) pot genera interes. Oare așa să fie? Călcatul rufelor în condiții extreme, număratul oilor, căratul soțiilor în spate – cum vi se pare? Hocheiul pe monociclu, kabbadi, sau șahul- box, alte sporturi „ciudate”.

Chiar dacă par agreabile, în realitate, de ele se bucură doar participanții. Unele dintre ele (Kabbadi sau șahul-box) au un potențial bun de creștere. Doar că nu o să se întâmple în 2020. Poate peste câțiva ani. Rămâne de văzut.

De ce au crescut atât de mult în popularitate sporturile virtuale?

10, 4% dintre respondenții studiilor au indicat că își doresc ca sporturile virtuale să devină probă la Olimpiadă. Un procent de 70, 4% dintre oameni își doresc să acceseze esports. În fapt, 64% dintre aceștia înclină către crearea unei echipe virtuale.

Aceste date vin în completarea altor informații legate de modul în care oamenii se bucură de sport. Mulți dintre aceștia nu mai fac sport (46%). Așa că își îndreaptă atenția către sporturile virtuale. Oamenii pariază pe esports (valoarea de piață a fost de 56, 05 miliarde de dolari în 2018). Premiile puse în joc la sporturile virtuale le depășesc pe cele dintre sporturile tradiționale.

De exemplu, turneul DOTA 2 din 2018 a avut un premiu de 25 de milioane de dolari. Comparativ, turneul de golf PGA Tournament of Champions (6, 5 milioane de dolari) și turneul de tenis ATP Sydney Internațional (529,000 de dolari) nu au ajuns nici la jumătate din suma oferită la DOTA.

În 2018, numărul celor care urmăreau sporturile virtuale era de 380 de milioane de persoane. Pentru 2021 se preconizează o creștere de până la 557 de milioane. Așa că este simplu de răspuns la întrebare: pentru că esports captează atenția într-un mod nou față de sporturile obișnuite.

Sporturi populare versus sporturi nepopulare

Modul în care tinerii își modifică comportamentul față de sport este o amenințare pentru acesta. 54, 2% dintre tineri caută alte forme de distracție (96% dintre aceștia își folosesc zilnic telefoanele pentru a se distra). În 2017, în Europa 67% dintre oameni au urmărit competițiile sportive. Printre cele mai populare sporturi pe Continent se numără fotbalul, handbalul, tenisul, F1 și boxul.

Diferențierea se face la nivel de atractivitate. Oamenii preferă sporturile cu istorie. Sporturile de echipă și cele individuale cu un nivel ridicat de adrenalină se numără pe lista lor de preferințe. La polul opus se situează sporturile care „plictisesc”. Așa că, în 2020 situația nu o să se modifice. Ceea ce înseamnă că oamenii vor continuă să prefere sporturile populare.

La nivelul României, sporturile sunt populare în raport cu performanțele obținute de sportivi noștri. Fotbalul este un sport în scădere, la fel cum se întâmplă cu handbalul, scrima și gimnastică. Tenisul este pe un trend ascendent, lucrurile stând la fel și în cazul sporturilor virtuale.

Așa că, indiferent de sportul preferat, în 2020 să ne dorim ca naționalele României să obțină cât mai multe performanțe. Pentru că în acest fel, sportul o să ne ofere o motivație în plus, iar tinerii își vor îndrepta atenția către disciplinele atractive.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare