Sport

Sezonul de viteză în coastă se deschide la Râșnov / Atenție, restricții de circulație

Sezonul de viteză în coastă se deschide la Râșnov.

Sezonul național de viteză în coastă debutează vineri, 12 aprilie, la Râșnov. Desfășurat pe consacratul traseu de pe Valea Cetății, Trofeul Râșnov promite o competiție memorabilă de-a lungul celor două zile de concurs, în care 86 de piloți se vor întrece pentru supremația primei etape de TNMVC și CNVC.

Sezonul de viteză în coastă se deschide la Râșnov

Printre noutățile care se vor regăsi la Trofeul Râșnov se numără un nou-nouț Porsche 911 GT3 Cup din generația 992, care va fi pilotat de Alexandru Pițigoi, campionul în exercițiu al categoriei turismelor în ierarhia Trofeului Național Masters. După ce-a pilotat un Mitsubishi Lancer Evo, respectiv modelul de generație mai veche Porsche 911 GT3 Cup, bănățeanul Radu Benea vine la start cu o premieră pentru motorsportul românesc, anume un Ferrari 488 Challenge Evo, de asemenea de specificație GT3. Fiul său – Nicolas Benea – își va face debutul în Naționalul de viteză în coastă cu un Peugeot 208 R2.

Revenind la modelele de top ce se vor întrece pentru triumful categoriei I, lista de înscrieri include – pe lângă mașinile anterior amintite – un Audi R8 GT3 LMS, la comenzile căruia se va afla Mihai Leu, o Skoda Fabia RXX ce va fi pilotată de băcăuanul Costel Cășuneanu, precum și un Porsche asemănător celui pilotat de Pițigoi, dar de generație anterioară și de specificație MR, la volanul căruia se va afla unul dintre veteranii automobilismului sportiv românesc – Horațiu Ionescu Cristea.  

Campionul în exercițiu al categoriei II în Trofeul Național Masters, Jerome France, va fi absent de pe traseul râșnovean, astfel că principala luptă pentru supremația ierarhiei absolute – dar și a categoriei II în TNMVC – se va da între brașoveanul Octavian Ciovică și mangaliotul Emil Ghinea.

Programul evenimentului

Vineri, 12 aprilie 2024

 – 10:00-18:00 – Verificări tehnice inițiale

 – 15:00-18:00 – Verificări administrative

 – 18:00 – Prezentarea concurenților

Sâmbătă, 13 aprilie 2024

 – 10:00 – Recunoaștere: Manșa 1

 – 11:45 – Recunoaștere: Manșa 2

 – 13:30 – Recunoaștere: Manșa 3

 – 15:15 – Antrenament: Manșa 1

 – 17:00 – Antrenament: Manșa 2

Duminică, 14 aprilie 2024

 – 10:00 – Recunoaștere: Manșa 4

 – 11:45 – Recunoaștere: Manșa 5

 – 13:30 – Concurs: Manșa 1

 – 15:30 – Concurs: Manșa 2

 – 18:00 – Festivitatea de premiere.

Pe durata antrenamentelor și a competiției, traficul va fi închis pe drumul ce leagă Râșnovul de Poiana Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare