Sport

România, învinsă de un arbitraj scandalos la Europeanul de handbal feminin

România, învinsă de un arbitraj scandalos la Europeanul de handbal feminin. Naţionala de handbal feminin a României, fără multe jucătoare importante, care au ratat din diferite motive turneul final, a ajuns să lupte pentru un loc în semifinalele Campionatului European.

România, învinsă de un arbitraj scandalos la Europeanul de handbal feminin. „Tricolorele” antrenate de Florentin Pera, un adevărat câştig pentru Naţională, aveau nevoie de victorie în meciul din această seară cu Muntenegru. Şi ar fi obţinut-o fără îndoială dacă ar fi avut parte de un arbitraj decent. Muntenegru a jucat tot meciul cu doi oameni în plus, doi oameni extrem de importanţi, Ana Vranes și Marlis Wenninger, două austriece care au îmbrăcat astăzi tricoul roşu în locul celui rezervat arbitrilor. Un arbitraj scandalos început din primul minut şi încheiat abia la finalul celor 60 de minute. Şi în aceste condiţii odioase, „tocate” de cele două austriece, „tricolorele” au luptat incredibil, dar au pierdut la limită, 34-35, şi au ieşit din lupta pentru semifinale, unde a ajuns, purtată pe braţe de două fete din Austria, selecţionata Muntenegrului.

Cristina Neagu, aflată la ultimul Campionat European din carieră, a fost astfel umilită la ultima ei prestaţie importantă la compeţiţia Federaţiei Europene de Handbal. Probabil, EHF a umilit cea mai mare handbalistă din istoria C.E., Neagu urmând să ajungă, aproape sigur, la 300 de goluri marcate în această competiţie.

„N-ar trebui să arbitreze pe nimeni”

„Deja e al nu știu câtelea meci de la acest European care se desfășoară în acest fel. Nu mă interesează cine ce va spune acum, că așa suntem noi românii, că vorbim despre arbitraje atunci când pierdem… dar dacă nici acum nu-ți dai seama că eram echipa care merita să câștige… înseamnă că nu-ți pasă de sport. S-a văzut clar pe teren, eu chiar vreau să văd ultima fază. Sunt 99,9% convinsă că jucătoarea Muntenegrului a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri. Arbitrii nu vor să se uită la video la niciun meci de-al nostru. Eu nu am ce să spun astăzi. Am luptat din primul până în ultimul moment, echipa a fost senzațională, am fost echipa care merita să câștige astăzi. Fetele care ne-au arbitrat n-ar trebui să arbitreze pe nimeni.
Pe mine nu mă scot din ritm arbitrii, eram foarte obosită, a fost al cincilea meci. Am jucat om la om și cred că am făcut un efort supraomenesc, jucând în apărare atât de mult. S-a văzut cum au arbitrat azi, din primul minut până în minutul 60. Nu am nicio treabă cu Muntenegru, iubesc această țară, am jucat cu toate fetele, am jucat acolo, mă înțeleg cu ele foarte bine, nu e vina lor, dar azi am fost echipa mai bună”,
a spus Cristina Neagu la interviul de după meci, conform eurosport.ro.

„Am câștigat o echipă”

„Eu cred că am câștigat o echipă la acest turneu final. Toată lumea a spus că o să fim ciuca bătăilor. După cum vedeți, nu e așa. Am fost la limită în 2 meciuri împotriva a 2 adversari mai bine cotați decât noi. Mai avem un meci, cu siguranță vom face tot ce putem pentru a câștiga. Nu avem timp de odihnă. E frustrant că am pierdut la un gol, și cu Olanda, și acum. Am avut ghinion că am prins Olanda la început de campionat. Nu mai e timp acum să întoarcem mortul de la groapă. Nu poți juca nimic cu un astfel de arbitraj. Nu ai cum să joci împotriva unor decizii ca astea. La meciurile noastre niciodată nu se duc la ecranul ăla să vadă ce s-a întâmplat. Nu vor pur și simplu, nu înțeleg de ce. Pe noi acest meci ne putea ține în cărți pentru semifinale”, a adăugat Cristina Neagu.

FOTO: Facebook FRH – Federația Română de Handbal


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Europene, atât din competiția feminină, cât și din cea masculină, a lansat de aseară un atac dur la adresa celor două austriece. Astăzi, ea a revenit cu un mesaj pe Facebook: „România merită […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare