Sport

Hocheiul românesc – pe un butoi cu pulbere

Hocheiul românesc – pe un butoi cu pulbere

Conducerea Federației Române de Hochei pe Gheață a anunțat că rupe unilateral contractul cu Ministerul Sporturilor. Astfel, renunță la finanțarea oferită de stat.

Șefii FRHG sunt „în război” cu Eduard Novak, ministrul Sporturilor. Îl acuză că face orice e posibil pentru a-i îndepărta din funcție. Se știe, Alexandru Hălăucă a fost reales președinte al FRHG la alegerile din 15 septembrie. Dacă n-ar fi avut cazier, Emilian Cernica (ex-Corona Brașov) ar fi obținut un nou mandat de președinte al FRHG.

„Federația Română de Hochei pe Gheață (FRHG) denunță unilateral contractul cu Ministerul Sporturilor și renunță la finanțarea Federației Română de Hochei pe Gheață. FRHG a depus vineri, 11 noiembrie, la registratura Ministerului Sportului, o notificare privind denunțarea unilaterală a contractului privind finanțarea programelor sportive de utilitate publică și încetarea acestui contract începând cu data de 14 noiembrie 2022. În același timp, a înregistrat o contestație la decizia Ministerului Sportului de a suspenda rezultatele alegerilor conducerii FRHG din septembrie 2022”, s-a menționat într-un comunicat al FRHG. 

Bugetul alocat pentru anul 2022 de către Ministerul Sportului este de aproximativ 580.000 euro. Are ca destinații principale:

– pregătirea celor 4 loturi naționale (loturile naționale ale României de seniori, tineret U20, juniori U18, senioare); 

– participarea la Campionatele Mondiale (o delegație la un campionat de asemenea anvergură are în componență 28 de persoane, iar la pregătiri pot fi convocați între 35 și 50 de sportivi, plus staff-ul tehnic); 

– asigurarea echipamentului de joc și cel de prezentare pentru loturile naționale (pentru circa 120 de sportivi și staff tehnic); 

– finanțarea activităților destinate copiilor cu vârsta de până la 14 ani;

– asigurarea unei părți din cheltuielile cu funcționarea federației.

Eduard Novak, luat în vizor

„E forma noastră extremă de protest față de imixtiunea ilegală și politizată a conducerii Ministerului Sportului în activitatea FRHG”, s-a mai precizat în comunicat. „Decizia noastră este încă un semnal de alarmă privind felul în care Ministerul Sportului încearcă să transforme Federația Română de Hochei pe Gheață într-un departament subordonat direct domnului ministru Eduard Novak”, s-a mai punctat. 

Șefii FRHG așteaptă în continuare un răspuns de la premierul Nicolae Ciucă în această speță. Pe 4 noiembrie i-au adresat o scrisoare deschisă pe subiectul prezentat.

Rămâne de văzut cum se va poziționa Corona Brașov, care are (și) secție de hochei pe gheață, în acest conflict. De asemenea, România riscă să nu participe în acest sezon la competițiile internaționale de hochei „dedicate” echipelor naționale.

Hocheiul românesc – pe un butoi cu pulbere


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Hocheiul românesc – pe un butoi cu pulbere […]

Deja Vu

Ca de obicei, cand pierdem arbitrii sunt de vina. Patrioti de doi lei, rageau cei doi comentatori la handbal ca-n jungla… La sfarsit eternul: “ce pacat!!!” Penibil.

1 an în urmă

[…] contractul cu Ministerul Sporturilor privind finanţarea programelor sportive de utilitate – AICI, forul condus de Eduard Novak a răspuns cu următorul […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare