Sport

România, furată la C.E. de handbal feminin. Federaţia doarme în păpuşoi. Exclusiv. Alexandru Dedu: „Argumentaţia e puerilă”

România, furată la C.E. de handbal feminin. Naţionalei de handbal feminin a României i-a fost furată victoria în meciul cu Muntenegru, de la Campionatul European, de cele două austriece Vranes şi Wenninger, arbitrele care au condus odios meciul de la Skopje.

Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istoria handbalului la Campionatele Europene, atât din competiția feminină, cât și din cea masculină, a lansat de aseară un atac dur la adresa celor două austriece. Astăzi, ea a revenit cu un mesaj pe Facebook: „România merită mai mult respect. Eu merit mai mult respect. Ce s-a întâmplat aseară depășește cu mult granițele fair play-ului și respectului, valori pe care le respect foarte mult în sportul pe care îl practicăm. Este un moment trist pentru toată lumea handbalului”.

România, furată la C.E. de handbal feminin. În schimb, Federaţia Română de Handbal doarme în păpuşoi. Forul condus de fostul arbitru Constantin Din nu a ieşit să apere Naţionala, preferând să rămână preş în faţa mai marilor din handbal.

Mai mult, conform eurosport.ro, FRH nu va face nici măcar memoriu, reacţia lui Radu Chirvase, specialistul pe marketing al FR Handbal, fiind una care ar trebui să aducă demisii şi demiteri imediate: „Un memoriu costă 5.000 de Euro! Avem 5.000 de euro, ce facem cu ei? Apărăm onoarea sau luăm șaorma la copii? Așa pun unii problema…”.

România, furată la C.E. de handbal feminin, ce spune Alexandru Dedu

Contactat de www.mytex.ro, Alexandru Dedu, fostul preşedinte al FRH, nu a lovit, deşi ar fi putut să o facă, şi a avut un discurs echilibrat.

Alexandru Dedu are un contract pe 3 ani
România, furată la C.E. de handbal feminin. Federaţia doarme în păpuşoi. Exclusiv. Alexandru Dedu: „Argumentaţia e puerilă” 5

„Mi-a plăcut mult atitudinea fetelor şi îmi pare rău că au pierdut. Îmi aduc aminte cu tristeţe că în urmă cu doi ani am avut un meci în Muntenegru pentru calificarea la Jocurile Olimpice, unde arbitrajul a fost şi mai rău. Dar nu am văzut reacţii. Despre decizia Federaţiei Române de Handbal de a nu reaţiona nu vreau să comentez. E posibil să fie lucruri care îmi scapă. Însă argumentaţia că nu ai 5.000 de euro să faci memoriu e puerilă. De ce tace Narcisa Lecuşanu? Trebuie să o întrebaţi pe ea. Oricum, este clar că trebuie făcut mai mult lobby pentru handbalul românesc. Ca o concluzie, am văzut un lucru la acest Campionat European. Naţionala feminină rămâne un jucător important în handbalul mondial. Şi va fi acolo sus mult timp de acum înainte. Nu îmi e teamă pentru viitorul handbalului feminin. Nu am nici un dubiu că vom fi în continuare an de an la Europene şi Mondiale şi ne vom depune şi candidatura la medalii. Sper că Florentin Pera va reuşi să facă o treabă bună”, a spus Dedu în exclusivitate pentru MyTEX.

FOTO 1: eurosport.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] La Campionatul European de handbal feminin, România a ocupat locul 12. Asta deși putea să acceadă în semifinale, dacă ar fi învins Muntenegru și Germania. Muntenegru, se știe, a câștigat partida cu „tricolorele”, în urma ajutorului mărinimos acordat de… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare