Sport

ROLAND GARROS. A treia oară nu a mai ratat. SIMONA HALEP E CAMPIOANĂ la PARIS. Prima reacție a Simonei: „Am visat la acest moment de când am început să joc tenis”

 

Simona Halep a cucerit în premieră un titlu de Grand Slam.

A treia finală jucată la Roland Garros nu a mai fost ratată de sportiva noastră. Halep a învins-o cu 3-6, 6-4, 6-1 pe Sloane Stephens în ultimul act al Grand Slam-ului de la Paris.

Court „Philippe Chatrier” a fost tărâm românesc astăzi la finala de simplu feminin de la Roland Garros, Simona Halep – Sloane Stephens. „Tricolorul” a dominat impresionanta arenă din capitala Franței, iar fondul sonor a fost dominat de români. „Si-mo-na, Si-mo-na!”, a răsunat la Paris la cea de-a treia încercare de a cuceri Cupa „Suzanne-Lenglen”, la fix zece ani de la triumful de la junioare și la 40 de ani de la succesul Virginei Ruzici în acest turneu.

După finalele pierdute cu Maria Sharapova, în 2014, respectiv Jelena Ostapenko, anul trecut, între Simona și trofeul Grand Slam-ului de la Paris a stat Sloane Stephens, ultima campioană de la US Open.

Dacă în tribună românii au dominat, pe teren meciul a început prost. Halep a părut apăsată de miza unei noi finale în care pornea favorită. Românca nu a jucat rău, dar a greșit destul de mult și nu a fost la nivelul din duelul cu Muguruza de exemplu. De partea cealaltă, Sloane Stephens a jucat fabulos, a alergat enorm, a fost impecabilă în defensivă și a surprins-o pe Simona cu lovituri incredibile. Chiar și în aceste condiții, diferența din prima manșă a fost făcută de un singur break, reușit de americancă la 2-1. Stephens s-a impus cu 6-3, iar setul secund a început cu aceleași coordonate. Americanca a făcut break în primul game și s-a desprins apoi la 2-0. Din acel moment jocul s-a schimbat. Stephens a părut că a căzut din punct de vedere fizic, Halep și-a ridicat nivelul, a transformat frustrarea acumulată în cele două finale pierdute și în primele 11 game-uri ale meciului de astăzi în energie și a trecut în control. Acest lucru s-a văzut și pe tabelă, unde constănțeanca a pus patru game-uri consecutive. Stephens a recuperat break-ul imediat, dar la 5-4 pentru Halep a cedat din nou pe propriul serviciu, iar manșa a mers în contul româncei, 6-4.

Setul decisiv a fost o demonstrație de tenis a Simonei. Halep a fost peste tot, a câștigat puncte imposibile, a dus-o spre disperare pe rivala sa, care nu a găsit soluții. Un 6-1 sec pentru un prim titlu de Grand Slam pentru cea mai bună jucătoare a planetei.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor. A fost minunat. În ultimul game am simţit că nu mai pot respira. Am făcut tot ce am putut. E uluitor. Am visat la acest moment de când am început să joc tenis. Sunt foarte fericită că s-a întâmplat la Roland Garros. Parisul e un oraş special pentru mine. Sloane e o jucătoare foarte bună, foarte puternică. E dificil să joc contra ei. E un moment emoţionant să ţin acest discurs din postura de câştigătoare. Mi-am dorit ca acest prim titlu de Grand Slam al meu să vină aici, în Franţa. Vă mulţumesc tuturor. O felicit pe Sloane, s-a descurcat grozav. Sunt sigură că vei juca multe finale în viitor. Mulţumesc lui Darren, tuturor. Am simţit sprijinul vostru pe parcursul acestor două săptămâni. Sper ca, pe viitor, să mai joc măcar o finală aici. Mulţumesc tuturor, ne vedem la anul”, a spus Simona Halep la finalul partidei.

„Nu e trofeul pe care l-am dorit, e trofeul pe care l-am primit, dar mulțumesc tuturor! Felicitări, Simona, pentru primul tău turneu de Grand Slam, îţi stă foarte bine cu acel trofeu. N-aş fi vrut să pierd în faţa altcuiva decât împotriva numărului 1 mondial. Felicitări și echipei mele, sunteți uimitori. Fără voi n-aș fi ajuns aici și vă mulțumesc. Felicitări sponsorilor, supervizorilor și tuturor celor care au avut grijă de noi în aceste două săptămâni. Fără voi nimic nu ar mai fi la fel, abia aștept să vă văd la anul”, a declarat Sloane Stephens, la festivitatea de premiere.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare