Sport

Record de participare la o competiție din Brașov și premiere

Record de participare la o competiție din Brașov

Dintre toate Naționalele de alergare pe șosea și cros organizate în 2022, cea mai numeroasă participare va fi la Campionatul Național de Alergare pe Șosea 5K (ediția 1). Acesta are loc duminică, 13 noiembrie, la Brașov, cu prilejul Crosului 15 Noiembrie.

160 de sportivi legitimați la cluburi din România s-au înscris la competiția organizată de Asociația Județeană de Atletism Brașov (AJA), în parteneriat cu Federația Română de Atletism și co-finanțată Primărie de la bugetul municipiului Brașov.

„Dacă Brașovul a rămas în istorie cu revolta din ’87, atletismul brașovean o va face prin acest Campionat Național. E deschizător de drumuri pentru alte asemenea competiții de alergare pe șosea pe distanța de 5 kilometri. Acestea se vor desfășura anual, de acum înainte, în țara noastră. Faptul că am primit organizarea acestei întreceri în premieră în România cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la evenimentul istoric 15 Noiembrie 1987 constituie un motiv de mândrie pentru noi, brașovenii. Campionatul aduce și alte două evenimente importante pentru fenomenul atletic din România, ambele în premieră la Brașov. E vorba de cursul gratuit pentru arbitri de atletism. Acesta îl organizăm împreună cu Federația și Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane. Apoi, consfătuirea antrenorilor din probele de semifond și fond. Iar recordul de participare consemnat după închiderea înscrierilor vine ca o confirmare a faptului că acest campionat reprezintă un moment de referință în atletismul românesc”, a declarat Silviu Prescornițoiu, președintele AJA Brașov.

Să nu uităm istoria

La CN 5K vor alerga atleți la categoriile de vârstă seniori, U23 și U20. Vor fi alcătuite clasamente atât la individual, cât și la echipe. Startul (ora 11.00 la feminin, ora 11.30 la masculin) se va da în interiorul Parcului Industrial Roman. Exact din dreptul fostei Secții 440, locul unde a izbucnit Revolta din 1987. După start, atleții vor trece de poarta fostei Uzine de Autocamioane. Ei vor alerga pe traseul Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Intersecția „Trei Alimentare” – Biserica de Lemn – AFI Brașov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul „Sică Alexandrescu” – Prefectură.

Traseul este măsurat și omologat internațional de AIMS-World Athletics.

Alături de Crosul 15 Noiembrie și Brașov 5K, această competiție face parte din seria de evenimente sportive ce comemorează Ziua Revoltei Anticomuniste din 15 Noiembrie 1987.

Record de participare la o competiție din Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button