Sport

Rareş Burnete, braşoveanul campion şi golgheter în Italia. „Nimeni nu ne dădea nici o şansă, dar am câştigat Scudetto”

Rareş Burnete, atacantul braşovean crescut de Colţea 1920, a reuşit o performanţă incredibilă în acest sezon, Lecce „Romena” încoronându-se campioană în Primavera, unul dintre cele mai tari campionate U19 din lume.

4 români au contribuit la cel de-al treilea titlu obţinut de Lecce, după cele din 2003 şi 2004, portarul Alexandru Borbei, fundașul Răzvan Pășcălău, mijlocașul Cătălin Vulturar şi atacantul braşovean Rareş Burnete.

Totodată, Burnete a fost şi cel mai bun marcator din Primavera, cu 20 de goluri.

Rareş Burnete: „Cel mai frumos sezon pe care l-am avut până acum în carieră”

„A fost cel mai frumos sezon pe care l-am avut până acum în carieră. Atât pe plan colectiv, cât şi pe plan personal. Am reuşit o surpriză castigand Scudetto, în condițiile în care, la începutul sezonului nu ne dădea nimeni nicio şansă. Un moment foarte important cred că a fost pregătirea din timpul Campionatului Mondial, pentru că din acel moment am devenit o familie şi asta s-a vazut în seria de meciuri cu rezultate pozitive care a urmat. Pe lângă Scudetto, sunt foarte bucuros că am câştigat titlul de golgheter. Asta îmi arată că munca depusă în ultimii ani a dat roade”, a declarat pentru MyTEX Rareş Burnete.

Comentatorii finalei cu Fiorentina au spus că sunt şanse însemnate ca unii jucători din echipa campioană în Primavera să facă pasul spre formaţia mare a clubului, care evoluează în Serie A. Despre viitorul său, Burnete a comentat: „Momentan nu ştiu ce urmează pentru mine. În toată această perioadă am fost concentrat doar pe campionat şi pe îndeplinirea obiectivului. În perioada următoare voi discuta cu impresarul meu şi vom lua cea mai bună decizie”.

Articole asemănătoare

Chiar dacă a avut evoluţii excelente şi a devenit golgheter în Primavera, Burnete nu a intrat în vederile selecţionerului Emil Săndoi pentru Campionatul European U21, atacanţii convocaţi fiind Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

„Este mereu o onoare să merg la echipa naţională, dar eram conștient că pe postul meu evoluează jucători cu calitate. Sunt sigur că pe viitor, dacă îmi voi face treaba la echipa de club voi avea şi eu șansele mele”, a spus Burnete.

Pentru fotbalistul braşovean urmează vacanţă în care „voi călători foarte mult, deoarece am multe persoane dragi de văzut”.

FOTO: Facebook US Lecce


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
9 luni în urmă

[…] Rareş Burnete a avut un sezon fantastic la Lecce U19, formaţie cu care a câştigat Scudetto în Primavera. Totodată, atacantul crescut de Colţea 1920 a fost golgheter-ul campionatului. […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare