Sport

Pe urmele bunicului! Luca Alexandru Marc vrea să facă performanţă în tenis

Pe urmele bunicului! Luca Alexandru Marc, fiul fostului portar de la FC Braşov, Traian Marc, şi nepotul fostului mare tenismen Traian Marcu, calcă apăsat pe urmele bunicului său şi este unul dintre juniori care promit un viitor interesant în tenisul românesc.

La 14 ani, Luca este legitimat la Dinamo, dar se pregăteşte mai mult în Italia, la Piatti Tennis Center, locul pe unde au trecut tenismeni mari, precum Novak Djokovic sau Jannik Sinner, campionul din acest an de la Australian Open. Când ajunge în Braşov, Luca se antrenează la Academia Văidean.

Pe urmele bunicului! „Luca a început tenisul la 8 ani, după ce a făcut ski până atunci. Primul antrenor, normal, a fost tatăl meu. Relația bunic-nepot a funcționat doar pentru joacă, am preferat să rămână la acel stadiu. Ulterior, fiul meu a trecut la academia lui Gheorghe Văidean, fostul director tehnic al federației de tenis. După ce am testat terenul în Italia, din vară, ne-am mutat în Italia. Am optat pentru experiența internațională a academiei Piatti, dar și pentru clima favorabilă din Italia, poți juca pe toată durata anului. Pasiunea pentru tenis este foarte mare, Luca își dorește mai mult ca noi să facă performanță. Noi, ca părinți, suntem obligați să-l susținem. Nu e ușor, tenisul e cel mai greu și costisitor”, spunea Traian Marc pentru gsp.ro.

Recent, Luca Alexandru Marc a câştigat un turneu de dublu la categoria s-a de vârstă. La competiţia disputată la Bacău, Marc a făcut pereche cu Tudor Preda, legitimat la Steaua Bucureşti. În semifinale, după un meci disputat, cei doi au trecut de cuplul Piticaru/Gherghişan, scor 6-2, 2-6, 10-4. Apoi, în finale, perechea Luca/Preda a dispus de dublul Rareş Dirman/Dragoş Grigore, scor 6-4, 6-3.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare