Sport

Masters la Râșnov

Masters la Râșnov.

Printre noutățile pe care Trofeul Național Masters le aduce în prim-plan în sezonul de debut de Viteză pe Traseu Montan se numără programul celor 5 etape incluse în calendar. Dintre acestea, Râșnovul este „punctul 0”. Astfel, tradiționalele etape de coeficient 2 sau „coasta mare” – denumite în termeni uzuali – își vor reduce numărul manșelor competiționale la 8. Spre deosebire de cele 9 sau chiar 10 cu care ne obișnuisem până acum. Punctajul care alcătuiește clasamentele va fi întocmit conform regulamentului FIA. De asemenea, lungimea traseului de concurs poate crește în funcție de locația etapei, până la maxim 7 km.

Masters la Râșnov

Poate cea mai importantă noutate a noului sezon se referă la piloții acceptați la startul etapelor de Masters. Propriu-zis, pot participa doar cei cu automobile din categoria I – care se încadrează între grupele 1 și 5 ale Performance Factor. Precum și cei ce vor pilota mașini cu pașaport și fișă de omologare FIA (modele Rally4, Rally5, R2 sau/și R1). Pentru acest lucru se formează Grupa 6 Masters. Dar și cei din categoria II, dedicată exclusiv monoposturilor și biposturilor – exceptate ca și până acum de regula Performance Factor. Nu în ultimul rând, sunt acceptate la Masters automobile istorice. Acestea din urmă, însă, doar cu avizul comisiei de viteză în coastă.

Masters la Râșnov

Perioada de înscrieri pentru Trofeul Râșnov powered by Pro-X – prima etapă a Trofeului Național Masters de viteză în coastă – se încheie marți, 18 aprilie, la orele 20.00. Ziua de vineri – 21 aprilie – e dedicată verificărilor tehnice și celor administrative, precum și prezentării concurenților în piața centrală a orașului Râșnov. Competiția debutează sâmbătă – 22 aprilie – cu două manșe de recunoaștere și cele două manșe de antrenament cronometrat. Duminică – 23 aprilie – este o zi asemănătoare, cu alte două manșe de recunoaștere, respectiv cele două manșe decisive – concursul.

La eveniment vor fi prezente și 10 modele ale producătorului german Porsche, acestea urmând să realizeze două urcări. Sâmbătă, după ultima manșă de antrenament, respectiv duminică, între ultima manșă de recunoaștere și prima manșă de concurs.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button