Sport

Mariana Tîrcă – s-a adeverit / „Sunt o carte deschisă”

Mariana Tîrcă este noul antrenor coordonator al handbalului de la ACS Transilvania – așa cum am relatat noi zilele trecute – Detalii, AICI.

Mariana Tîrcă a mai activat la ACS Transilvania, în 2018 reușind să conducă echipa de junioare 2 spre titlul național.

„Revin într-o familie a handbalului cu care am mai colaborat foarte bine. Dovadă au fost și rezultatele obținute la acea vreme. Bineînțeles, nu se poate face nimic peste noapte, dar ne dorim să creem un centru de copii și juniori foarte puternic. Să găsim copii talentați, cu potențial, și să îi creștem pentru oraș. Trebuie să recunosc și că îmi era dor de handbal. Sunt antrenori tineri la club, iar eu sunt o carte deschisă pentru ei. Îmi doresc să îi ajut, dacă simt că au nevoie de sprijin. Îmi doresc să facem, în acest centru, o echipă sudată, să ne ajutăm, căci cu cât sunt mai multe păreri, dacă există colaborare și comunicare, există și progres”, a declarat Mariana Tîrcă.

Cine este Mariana Tîrcă

A intrat în istoria handbalului, reușind 2.043 de goluri în 335 de meciuri pentru echipa națională a României, adică o medie de 6,09 goluri/meci sub tricolor

Prima echipă pentru care a evoluat a fost Nitramonia Făgăraș. A trecut apoi la Rulmentul Brașov, campioana României la momentul respectiv, cu care în sezonul 1981-1982 a ajuns până în semifinalele Cupei Campionilor. A evoluat, apoi, la Știința Bacău și la Oltchim Râmnicu Vâlcea, ajungând cu acestea până în finala, respectiv semifinalele celei mai importante competiții contintentale inter-cluburi. În 1993 s-a transferat în Croația, la Podravka Koprivnica, unde a și câștigat Liga Campionilor. În 1999 a început ultima sa aventură ca jucătoare, la GAS Anagennisi Artas (Grecia). 14 titluri de campioană națională are Mariana Târcă. Este și cetățean de onoare în Făgăraș, Brașov și Koprivnica.

De-a lungul carierei de antrenor, la senioare, a pregătit formațiile Oltchim Râmnicu Vâlcea, Rulmentul Brașov și Corona Brașov. Una dintre cele mai bune perioade ale handbalului feminin brașovean se leagă de numele Marianei Tîrcă, în anii 2000, când Rulmentul câștiga campionatul, Cupa Challenge și ajungea până în finala Cupei Cupelor. Mai mult, după finalul „erei Rulmentul“, a pus decisiv umărul la renașterea handbalului în orașul de sub Tâmpa, odată cu formarea Coronei, în urmă cu mai bine de un deceniu.

Nu în ultimul rând, numeroase tinere handbaliste din Liga Națională au făcut primii pași pe parchet sau au trecut, de-a lungul timpului, prin mâinile antrenoarei Mariana Tîrcă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare