Sport

Hocheiul românesc există. Ce face FRHG în continuare. Ce spune preşedintele Attila Nagy

Hocheiul românesc există. România a demonstrat, la Campionatul Mondial Divizia I Grupa A, că îşi merită locul în lumea bună a hocheiului mondial. Cu o infrastructură aproape inexistentă şi cu guvernanţi care nu au un minim interes pentru sport în general şi pentru hochei în acest caz, România a reuşit la Bolzano să învingă naţiuni mult mai dezvoltate ca Ungaria, care la anul va juca în Grupa Mondială, Coreea de Sud sau Japonia şi a încheiat competiţia pe locul 4, la egalitate de puncte cu Italia (locul 3) şi Slovenia (promovată de pe locul 2).

Hocheiul românesc există | MyTex.ro
Hocheiul românesc există. Ce face FRHG în continuare. Ce spune preşedintele Attila Nagy 35

Hocheiul românesc există. „Am plecat în Italia cu gândul de a strânge atâtea puncte cât să evităm retrogradarea! Acesta era gândul clar la început de turneu. Am îndeplinit acest obiectiv, dar mai mult decât atât, a fost un Campionat Mondial reușit din toate punctele de vedere. Am discutat cu jucătorii și aveam încredere că o să reușim. Ba mai mult, primele două jocuri (ambele pierdute cu 1-6, cu Italia şi Slovenia) ne-au ajutat să ne adaptăm la viteza de joc din Divizia I/A, ținând cont că adversarele au în lot oameni care evoluează în campionate care, trebuie să recunoaștem, sunt peste Campionatul Național și Erste Liga. Mă refer la competițiile din Austria, Cehia sau Germania”, a declarat preşedintele FRHG, Attila Nagy pentru site-ul oficial al forului.

Hocheiul românesc există | MyTex.ro
Hocheiul românesc există. Ce face FRHG în continuare. Ce spune preşedintele Attila Nagy 36

Hocheiul românesc există. „Cred că aceasta a fost cea mai mare realizare, faptul că băieții au devenit cu adevărat un grup! Au înțeles că așa funcționează lucrurile și felicit antrenorii, care i-au convins cât de importantă e unitatea, pe gheață și în vestiar. Trebuie să le mulțumim și suporterilor, care ne-au fost aproape toată săptămâna, știm că au făcut eforturi pentru a ne susține și am simțit sprijinul lor. Mulțumim și Agenției Naționale pentru Sport, care a contribuit la această deplasare și tuturor celor care ne-au fost alături”, a adăugat Attila Nagy.

Hocheiul românesc există | MyTex.ro
Hocheiul românesc există. Ce face FRHG în continuare. Ce spune preşedintele Attila Nagy 37
Hocheiul românesc există | MyTex.ro
Hocheiul românesc există. Ce face FRHG în continuare. Ce spune preşedintele Attila Nagy 38
Hocheiul românesc există | MyTex.ro
Hocheiul românesc există. Ce face FRHG în continuare. Ce spune preşedintele Attila Nagy 39
Hocheiul românesc există | MyTex.ro
Hocheiul românesc există. Ce face FRHG în continuare. Ce spune preşedintele Attila Nagy 40

Hocheiul românesc există. Despre lipsa meciurilor amicale, aspect despre care MyTEX a scris după Campionatul Mondial, preşedintele FRHG a precizat: „S-au încheiat târziu Erste Liga și implicit Campionatul Național. Probabil ar fi reprezentat un plus disputarea a unul sau două amicale, dar nu a fost timp, iar o deplasare cu câteva zile înainte în Italia era, de asemenea, complicată”.

Hocheiul românesc există. Ce face de acum înainte Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă? Rămâne de văzut.

„Ștacheta a fost ridicată acum, sperăm să avem parte de o evoluție și rezultate la fel de bune și la anul. Dar cred că acum s-a transmis un mesaj clar, acela că hocheiul există și poate aduce rezultate bune. Nu multe naționale se pot lăuda cu faptul că se află între primele 20 din lume. Trebuie amplificat procesul de investiții, în primul rând în infrastructură, în specialiști, în atragerea și selecția copiilor. E clar, așteptăm lângă noi și alți sponsori, oameni care doresc să se implice și alături de care să dezvoltăm cât mai bine acest minunat sport”, a încheiat Attila Nagy.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare