Hochei

BRAȘOV. Ce „bătaie” între Corona și SC Miercurea Ciuc pentru un hocheist de valoare!!!… Cum poate pierde echipa națională?!

 

Cehul Radim Valchar, unul dintre hocheiștii buni care au ajuns să joace în România, așteaptă în continuare să semneze cu Corona Brașov.

Cehul, care a primit cetățenia română la începutul anului, a decis să plece de la Sport Club Miercurea Ciuc și să vină la Corona Brașov, însă nu poate semna contractul cu gruparea „lupilor”. Mai mult, pentru a deveni eligibil pentru Naționala României, el trebuie să joace în acest sezon un meci în Liga Națională.

Conform Libertatea, Valchar a fost atras de Corona cu o primă de instalare și un salariu consistent.

„A încasat și o primă de instalare, de 9.000 de euro”, au spus, pentru libertatea.ro, oameni din fenomen, care au adăugat că salariul hocheistului la Brașov ar ajunge la 5.000 de euro pe lună.

Informația nu este una adevărată, conform unor surse autorizate din cadrul clubului brașovean, care au declarat pentru www.mytex.ro: „La Corona nu există prime de instalare. Apoi, nu putea acest club să îi ofere bani lui Valchar, în condițiile în care el nu are contract. Corona îl vrea pe Valchar, dar va putea negocia cu el doar în momentul în care va fi liber de contract”.

Articole asemănătoare

Însă, Valchar are încă probleme cu fosta formație, Sport Club Miercurea Ciuc.

Sportivul a anunțat că pleacă de la Sport Club Miercurea Ciuc, însă clubul din Harghita a reacționat, Imre Csato Kovacs, sponsor al grupării ciucane, declarând pentru libertatea.ro: „Valchar are un contract cu SC Miercurea Ciuc, clubul l-a făcut cetățean român, așa că a semnat pentru următorii 3 ani!”.

„Interesul tuturor ar trebui să fie ca acest băiat să poată să joace pentru a putea fi convocat la Națională. E cel mai bun atacant din România. De altfel, el se află la Brașov și e gata să intre pe gheață, dacă va primi acceptul forurilor autorizate. Valchar și-a angajat un avocat și a făcut memoriu pentru a deveni liber de contract, invocând datorii neachitate de fostul club. Așteptăm soluția Federației. Cât privește prima de instalare, ea nu există, fiindcă nu puteam plăti ceva unui sportiv care nu e legitimat la Corona Brașov! În legătură cu problema cărții verzi, dacă va primi drept de joc, probabil că se va rezolva și cu certificatul de transfer”, a comentat, pentru aceeași sursă, și, vicepreședintele Federației Române de Hochei pe Gheață, Emilian Cernica.

Cazul a ajuns și la Federația Internațională IIHF, cele două cluburi primind un avertisment de la forul mondial, care le-a transmis grupărilor să se înțeleagă, pentru a nu fi nevoie de o decizie a forului.

Dosarul a ajuns și la Ministerul Tineretului și Sportului, fiind analizat de juriștii de acolo.

Din păcate, sunt probleme și la Federația Română de Hochei, care se pare că nu are o comisie care să judece acest caz și să dea un verdict.

Până la urmă, de suferit ar putea avea doar Naționala. Dacă Valchar decide să plece din România și joacă un meci într-un alt campionat, atunci nu va mai putea fi convocat la prima reprezentativă „tricoloră”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button