Sport

FC Brașov și perspectiva desființării / Reacții ale iubitorilor de fotbal și nu numai

FC Brașov și perspectiva desființării.

Antrenorul Dan Alexa și conducerea FC Brașov și-au făcut planuri mari pentru sezonul 2023-2024 al Ligii 2. La solicitarea primarului Allen Coliban, gruparea „galben-neagră” vizează promovarea în Superligă. Numai că, în prezent, din cauza unei datorii neonorate de 40.000 de euro (Detalii, AICI), echipa nu poate efectua transferuri.

În plus, în ședința de ieri a Consiliului Local Brașov, la votul consilierilor locali PNL și PSD, ghidul de finanțare, prin care se dau bani către FC Brașov, nu a „trecut”. Nervos, primarul Allen Coliban a declarat: „Mă văd nevoit să vă cer câteva lămuriri. Ce vreţi să facem cu fotbalul? Vreţi să desfiinţăm FC Braşov?”. (Amănunte, AICI)

FC Brașov și perspectiva desființării

Imediat, mulți brașoveni, iubitori de fotbal și nu numai, au comentat pe această temă, atât pe mytex.ro, cât și în social-media. Iată, în cele urmează, o serie de postări referitoare la acest subiect apărute (și) pe conturile de Facebook MyTex – Știri Online Brașov și Sportul Brașovean.

„Noi, brașovenii, VREM DESFIINȚAREA”

„DA, Colibane, noi, brașovenii, VREM DESFIINȚAREA! Dar pe noi nu ne întreabă nimeni, voi doar vă faceți combinațiile voastre pe banii noștri! RUȘINE!“.

„Noi, brașovenii, nu vrem ca din banii noștri să dea Coliban 4 milioane la fotbal. De ălea 4 milioane să facă curat, frumos în oraș, să facă parcuri, zone verzi, să le dea nehaliților ăia de la PP și să lase străzile libere de japca parcărilor. Că așa a promis, că rezolvă cu parcările, că rărește locala, că face parcuri. Nu că face tramvai, FC Brașov și alte oengisme. Plătim taxe și impozite de ne rupem și nu primim nimic la schimb. Doar interdicții să umblăm cu mașina, că poluează. Dar când le înmatriculăm și le înscriem la Finanțe nu zice nimeni că poluează. Nici când plătim taxe și impozite pe ele, nu zice nimeni că poluează. După ce ne ia Coliban banii, ne bate la cap să umblăm cu troleul și trotineta useristă. El are două mașini, una de serviciu pe care o parchează unde vrea funcția lui, și alta personală. Ălea nu poluează? Unde-s parcurile promise, Colibane? Că de aia te-am votat, nu să faci pe nebunul”.

„Mediocritate sportivă”

„Din păcate, Brașovul, un oraș frumos – cu tradiție în Liga 1, se zbate în mediocritate sportivă, pentru că nu avem stadion, finanțatori și suporteri. Sunt mini orașe cu echipe în Liga 1, fără istorie, fără palmares și Brașovul se ceartă pe cine-i mai deștept sau frumos. Aici dacă se face un festival, aeroport, echipă, etc., toată lumea e contra. Nici actualul FC Brașov, nici SR nu sunt proiecte serioase, pentru că nu sunt susținute profesionist. Poate ne inspirăm de la olteni, care au două echipe în Liga 1”.

Iată și o replică la comentariul anterior: „De ce proiectul SR BRAȘOV nu este serios? Cu ce sumă ai contribuit la acest proiect? La câte meciuri ai fost prezent să contribui la acest proiect? SR BRAȘOV este clubul suporterilor stegari, suporteri care contribuie financiar după posibilitățile fiecăruia”.

„Nu știu cine este acest Potea (consilier local PSD, care l-a contrat pe primar pe tema «performanțelor» obținute de FC Brașov – n.r.), dar bravo lui! Sper să oprească risipa asta de bani publici făcută doar din ambiția personală a lui Coliban. Dați bani la școli, la spitale etc. Iar la fotbal, dacă sunt așa mari performanțe și este seriozitate, vor veni sponsori… Așa e în orice țară civilizată, în Germania sau Franța nu s-a pomenit să fie club profesionist finanțat doar din bani publici”.

„Club înființat la ordin politic”

„Normal că trebuie să se desființeze FC Scotch Clona Brașov și palmaresul să se ducă la SR Brașov, pentru că acolo îi este locul. FC Corona Scotch Litigii & Combinații Brașov, un club înființat la ordin politic împotriva suporterilor stegari și a brașovenilor plătitori de taxe și impozite”.

„Este un dezinteres total în acest oraș pentru tot ce înseamnă sport. E foarte, foarte dureros”.

„Primarul Allen Coliban minte cu nonșalanță brașovenii. De când are FC Corona Brașov palmaresul falimentarei FC Brașov?”.

„Oare s-au trezit consilierii locali?”.

Și răspunsul primit la întrebarea de mai sus: „Nu, au nevoie de voturi. Fac cu schimbul dacă au văzut că a mers la Coliban. S-au gândit că mai putem fi fraieriți iar“.

„Se vor înțelege data viitoare”

„Se vor înțelege data viitoare (consilierii locali, asupra votării ghidului de finanțare – n.r.). E vorba doar de împărțirea cașcavalul… USR a devenit partid vechi foarte repede. Aveam alte așteptări”.

„A început campania electorală. FC Corona Brașov nu aduce voturi, pentru că nu are suporteri. Nu mai vrem o țeapă marca Coliban”.

„Nişte nenorociți care vor să distrugă sportul în Braşov, doar caşcavalul îi interesează“.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

Daca e asa valoroasa echipa aia (despre care eu nu aud cine stie ce perofrmante dar mai aflu de ea de prin ziare cand e cate un scandal cu banii si altele) de ce nu se inghesuie sponsorii? Banul public… Citeşte mai mult »

Brasov
1 an în urmă

Noi, brasovenii. Eu personal nu am mandatat pe nimeni sa vorbeasca in numele meu. Eu de exemplu, vreau ca echipa asta sa promoveze sezonul viitor in liga I. Fac parte dintre cei care au contibuit cu bani cand se faceau… Citeşte mai mult »

1 an în urmă

[…] Se știe faptul că la ultima ședință a Consiliului Local Brașov, consilierii PSD și PNL au refuzat să voteze „pentru” ca echipa FC Brașov să primească 4 milioane de lei pentru buna funcționare a activității – Detalii, AICI și… Citeşte mai mult »

1 an în urmă

[…] antrenor demis. Superliga fotbalistică a început de doar două etape și deja consemnăm întâia mazilire de […]

Back to top button