Sport

FC Braşov a rămas fără finanţare. Circ în CL. Coliban, iritat la culme: „Vreţi să desfiinţăm FC Braşov?”

FC Braşov, creaţia primarului Allen Coliban, cel care a şi dat ordin ca în sezonul viitor se se promoveze în Superliga pentru că este an electoral, are probleme mari din punct de vedere financiar şi nu va mai încasa bani de la Primărie.

La fel ca anul trecut, s-a făcut un Ghid de Finanţare pe care ar fi putut aplica doar FC Braşov, care ar fi luat astfel întreaga sumă disponibilă, 4.000.000 de lei.

Problema e că acest Ghid de Finanţare a fost blocat astăzi în şedinţa de Consiliu Local, fiind 11 voturi pentru şi 14 abţineri. Astfel, consilierii PNL şi PSD au blocat acest Ghid, care pare unul cu dedicaţie.

A fost scandal în şedinţa de Consiliu Local de astăzi.

„Acest Ghid a luat naştere anul trecut, după ce am avut discuţii cu reprezentanţii Curţii de Conturi cu privire la modul în care a fost finanţată activitatea FC Braşov. În accepţiunea dumealor şi în interpretarea Legii 69, noi a trebuit să venim cu criterii care să finanţeze sportul de performanţă nu pe Legea 350, cea care stă la baza ghidului de proiecte sportive, ci pe Legea 69, care permite să finanţăm programe de performanţă printr-o decizie de Consiliu Local. Din punct de vedere al definiţiei performanţei şi al performanţei în fotbal, aceasta e definită de FRF ca fiind primele două eşaloane fotbalistice. Luând aceste elemente în considerare şi făcând apel la memoria dumneavoastră cu privire la decizia din 05.08.2022, prin care a putut fi finanţată activitatea FC Braşov în urma acestei proceduri competitive, venim în faţa dumneavoastră cu stabilirea unei comisii care să se ocupe de apelul de proiecte pe acest an. Din punct de vedere al performanţei în acest sport, sezonul se termină pe 30 iunie. De aceea este nevoie de un nou apel pentru a putea finanţa programe sportive în cadrul acestui ghid. Avem nevoie de o hotărâre cât mai repede cu putinţă”, le-a transmis primarul Allen Coliban consilierilor locali.

După, vot, 11 pentru şi 14 abţineri, Coliban a punctat: „Mă văd nevoit să vă cer câteva lămuriri. Ce vreţi să facem cu fotbalul? Vreţi să desfiinţăm FC Braşov? Clubul ăsta, în doi ani a crescut şi a ajuns în faza în care a terminat pe primul loc în play-out. Singua variantă prin care putem să oferim finanţare pentru fotbal, pentru ligile 1 şi 2, este prin acest tip de ghid, pe care nu îl aprobaţi. Acest club a fost la 15 minute de play-off. Există continuitate, există un proiect. Acum văd că amânaţi lansarea unui astfel de ghid. Nu cred că este singurul proiect care va fi depus pentru finanţare, dar pentru clubul de fotbal este singura soluţie. Asta votaţi. Arătaţi că înţelegeti. OK, e o temă politică, vine an electoral, clubul ăsta nu s-a împotmolit, nu a murit, hai că îl omorâm live. Dar spuneţi treaba asta”.

FC Braşov. „Eu nu consider că primul loc în play-out e o performanţă”

„Sunt foarte mulţi bani investiţi la FC Braşov şi eu nu consider că primul loc în play-out e o performanţă. Clubul nu a crescut, FC Braşov nu a fost niciodată aproape de play-off. E adevărat că în acest moment FC Braşov are interdicţie la transferuri? E adăvărat că trebuie să plătiţi 40.000 de euro unui jucător care nu a evoluat nici măcar un minut? (situaţia a fost prezentată în premieră şi în exclusivitate de MyTex), a punctat consilierul local PSD, Marius Potea.

Iritat şi extrem de nervos, primarul Allen Coliban a reacţionat: „Nu ştiu la ce faceţi referire. Când am spus să susţinem clubul SR şi am zis să desfiinţăm echipa de fotbal Corona, aţi votat împotrivă. Pe vremea aceea aveaţi alte simpatii. Acum, clubul este FC Braşov, a primit legal denumirea şi palmaresul. A promovat în Liga 2, apoi s-a salvat de la retrogradare în baraj, iar acum a fost la 15 minute de play-off. A bătut liderul CSA Steaua, iar acum are toate premisele să facă performanţă. Domnul Bădulescu, cel care este implicat în activitatea clubului, vă poate da detalii. Pe de altă parte, jucători care solicită drepturi in instanţe sunt la ordinea zilei în orice club. Nu din asta va muri FC Braşov, ci din felul iresponsabil şi incoerent în care abordaţi finanţarea lui prin acest ghid. Despre asta e vorba”.

„Domnule primar. Legat de FC Braşov. Eu am facut sport de performanţă şi ştiu ce înseamnă performanţa. Credeam că şi dumneavoastră ştiţi. Nu puteţi să veniţi în Consiliul Local şi să spuneţi că FC Braşov face performanţă. La jumătatea clasamentului nu este performanţă, este bătaie de joc. Eu am făcut handbal la Steaua şi pentru mine locul 1 e performanţă. Nu şiu dacă în curling o clasare la jumătatea ierarhiei se consideră performanţă”, a adăugat Potea.

„Nu o sa fiţi niciodată aplaudat de galeria SR-ului, pentru că sunteţi acum un Don Quijote. Să le spuneţi dumneavostră celor din staff-ul tehnic şi jucătorilor că tot ce au făcut ei nu e performanţă. Vorbiţi cu Dan Alexa că acest loc 7 din 20 de echipe nu e performanţă. Şi să le explicaţi de ce ne oprim aici cu acest proiect pe care nu mai vrem să îl finanţăm. Pentru că suntem foarte aproape de o promovare care vă deranjează”, a ripostat Coliban, cei doi continuând cearta ca în piaţă.

FOTO: Arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
11 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Adita
10 luni în urmă

DA Colibane, noi brasovenii VREM DESFIINTAREA!! Dar pe noi nu ne intreaba nimeni, voi doar va faceti combinatiile voastre pe banii nostri! RUSINE!!

Willy
10 luni în urmă

Noi brasovenii nu vrem ca din banii nostri sa dea Coliban 4 milioane la fotbal. De alea 4 milioane sa faca curat, frumos in oras, sa faca parcuri, zone verzi sa sa le dea nehalitilor aia de la PP si… Citeşte mai mult »

10 luni în urmă

[…] Vom reveni cu detalii după conferinţa de presă la care vor mai participa Alexandru Dedu şi primarul Allen Coliban. […]

10 luni în urmă

[…] În plus, în ședința de ieri a Consiliului Local Brașov, la votul consilierilor locali PNL și PSD, ghidul de finanțare, prin care se dau bani către FC Brașov, nu a „trecut”. Nervos, primarul Allen Coliban a declarat: „Mă văd… Citeşte mai mult »

10 luni în urmă

[…] mai multe discuții, în ședința ordinară de ieri a Consiliului Local Brașov, grupul consilierilor PNL a aprobat modificarea HCL nr. 587/ 2019. Astfel, programul teraselor și […]

10 luni în urmă

[…] dezvoltă în sfera politicilor de mobilitate sustenabilă“, a declarat, printre altele, primarul Allen Coliban, potrivit […]

10 luni în urmă

[…] înainte are o nouă față și vă așteaptă pe toți să bateți mingea“, a declarat primarul Allen Coliban, conform […]

10 luni în urmă

[…] Brașov să primească 4 milioane de lei pentru buna funcționare a activității – Detalii, AICI și […]

10 luni în urmă

[…] lunii, iar unii dintre ei sunt îngrijorați din cauza incertitudinii financiare – Detalii, AICI. Asta în ciuda asigurărilor conducerii, că totul va fi bine – Vezi […]

10 luni în urmă

[…] se știe – este blocată în urma votului PSD-PNL din Consiliul Local – Detalii, AICI, se previzionează că managerul general Bogdan Petric va rămâne singur la comandă. De […]

Back to top button