Sport

FC Brașov. Cine s-a ocupat de dosarul de licențiere care a fost respins

FC Brașov stă pe un butoi cu pulbere în aceste zile. Echipa susținută financiar „en-gros” de Primărie n-a primit licența pentru sezonul 2023-2024 al Ligii 2 – Detalii, AICI. În plus, antrenorul Dan Alexa solicită insistent jucători pentru a-și completa lotul redus numeric (a plecat și Sergiu Pârvulescu la Buzău) și așteaptă să se găsească banii necesari pentru efectuarea cantonamentului la Hanul Domnesc. Nu prea are, însă, cu cine discuta, deoarece FC Brașov nu are nici acum un președinte.

Cine s-a ocupat de dosarul de licențiere care a fost respins

După ce presa a aflat că FC Brașov n-a primit licența, a ieșit, tardiv, și conducerea cu un comunicat de presă „la înaintare”:

„Este adevărat că deocamdată Administrația de Licențiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal nu a acordat echipei certificatul pentru participarea în ediţia 2023/2024 din Liga 2.

Motivul de refuz este criteriul financiar, însă nu din cauza datoriilor ci din modul de prezentare a situaţiei financiare. Au fost câteva neclarităţi la care comisia de licenţierea a avut mai multe semne de întrebare. Acesta fiind motivul pentru care s-a dat propunere de refuz.

Ținem să menționam faptul că FC Braşov nu are datorii către angajați, nici către jucători, nici către staff-ul tehnic şi nici către cel administrativ în perioada de referință pentru licențiere, la finalul anului 2022, astfel că, din punctul nostru de vedere, nu există motive întemeiate ca licenţa să fie refuzată pentru sezonul 2023/2024”.

Din informațiile noastre, dosarul de licențiere, prost întocmit, ar fi fost făcut de Cristian Mățău, secretarul general al FC Brașov, cel pe care primarul Allen Coliban ar dori cu ardoare să-l avanseze pe post de președinte. El ar fi fost supervizat în această „misiune” de Marian Mitran, plecat – între timp – șef la Ceahlăul Piatra Neamț. Persoane autorizate din club ne-au precizat, sub protecția anonimatului, că dacă, de exemplu, Ilie Luca s-ar fi ocupat de chestiunea licențierii, situația ar fi fost rezolvată favorabil demult. Omul, cu mare experiență în fotbalul românesc, așteaptă, în continuare, să i se întocmească un nou contract de activitate sportivă, după ce vechiul i-a expirat pe 30 iunie. În aceeași situație mai sunt Șerban Moraru, Mugurel Buga, ș.a.

În cazul licenței, FC Braşov a informat că a formulat apel la decizie la FRF, lucrându-se la documentele care erau neclare pentru comisie. Dacă se ocupă tot Mățău, specialist în curling…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
9 luni în urmă

[…] FC Brașov. Cine s-a ocupat de dosarul de licențiere care a fost respins […]

Tot eu
9 luni în urmă

Frumos mai sună în românește “specialist în curling”,mai ales când poate se potrivește..:))

9 luni în urmă

[…] FC Brașov a disputat în această după-amiază, la Campo Verde, un meci amical cu Olimpic Zărnești, formație de Liga 3. […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare