Sport

EURO 2024. Programul zilei

EURO 2024. Programul zilei. Europa intră din această seară în luna fotbalului, de astăzi şi până pe 14 iulie continentul urmând să se conecteze la Euro 2024.

Competiţia va debuta pe Allianz Arena din München şi se va încheia pe 14 iulie pe Olympiastadion din Berlin.

În prima zi a turneului final este programat doar meciul de deschidere. De la ora 22.00, în grupa A, pe Allianz Arena, Germania se va duela cu Scoţia.

EURO 2024. Schimbări majore în arbitaj şi VAR

Roberto Rosetti, şeful Comisiei UEFA pentru arbitri, a menţionat că toate deciziile de arbitraj stabilite cu ajutorul asistenței video vor fi explicate în timp real la stadion și pentru telespectatori. El a adăugat că toate situațiile care necesită utilizarea VAR vor fi redate pe stadion.

Fostul arbitru a oferit şi un exemplu concret, arătând cum vor fi explicate deciziile: „Penalty, henț. Jucătorul nr. 9 al Germaniei a atins mingea cu mâna stângă, care se afla într-o poziție nefirească, peste umăr și în prelungirea corpului”.

O altă schimbare este aceea că doar căpitanul echipei va avea dreptul să poarte un dialog cu arbitrul partidei pentru a primi explicații cu privire la deciziile de arbitraj. Orice alt jucător care va declanșa o polemică va fi avertizat cu cartonașul galben. În cazul echipelor în care căpitanul este portar, va fi desemnat înaintea începerii partidei un jucător care să discute cu arbitrii în locul portarilor.

„Facem acest lucru pentru generațiile următoare. Nu o facem pentru arbitri, ci pentru fotbal și pentru imaginea jocului, pentru tinerii jucători și pentru tinerii arbitri”, a menţionat Roberto Rosetti, care le-a transmis jucătorilor să evite orice fel de dispută şi să îl lase pe căpitan să discute cu arbitrul.

FOTO: Facebook UEFA


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button