Sport

Erste Liga. Seria Gheorgheni – Corona Braşov se decide în meciul 7. Mesajul lui Roberto Gliga pentru fanii braşoveni

Erste Liga. Cu sabia deasupra capului, Corona Braşov a făcut un meci aproape perfect şi s-a impus cu 4-2 în partida 6 a seriei cu ACSH Gheorgheni, din semifinalele Erste Liga la hochei pe gheaţă.

Erste Liga. În faţa unui public extraordinar, care şi-a încurajat favorţii din primul până în ultimul minut, „lupii” au început tare şi au dominat autoritar primele 30 de minute, în care şi-au subordonat adversarul. Hocheiştii antrenaţi de Dave MacQueen au fost net superiori şi şi-au construit un avantaj important şi pe tabelă. Gliga a deschis scorul în mintul 12, iar după trei minute Sills a făcut 2-0 cu un trasor în vinclu la care portarul Rinne nu a avut nici o şansă. VanWormer a făcut 3-0 în startul reprizei a doua, cu un gol în superioritate şi lucrurile mergeau perfect pentru „lupi”. Oaspeţii au intrat însă în meci în minutul 39, când Trancă a redus din handicap. În repriza a treia s-a evidenţiat portarul Coronei, Rylan Toth, care a avut intervenţii providenţiale. Fnalul a avut însă suspans. O superioritate făcută cadou de Clarke a dus la golul 2 al oaspeţilor, marcat de Sylvestre în minutul 56. Normal, în ultimele minute, antrenorul harghitenilor, Zoltan Szilassy, a scos portarul şi a forţat egalarea. Ai noştri au ratat două şanse de a puncta în poarta părăsită, apoi Toth a avut intervenţia meciului, iar VanWormer a înscris golul de 4-2 şi a stabilit scorul final.

Erste Liga. Astfel, după 6 meciuri, scorul la general este 3-3, iar finalista Erste Liga e va decide într-un singur duel, vineri, în Harghita.

Erste Liga. „Băieţii se hrănesc din suportul pe care îl primesc de la fani. E incredibil”

„Meritul este al băieţilor. Am simţit în dimineaţa meciului că suntem pregătiţi. Golul de 3-0, care ne-a oferit multă încredere, a fost cheia jocului. Nu pot să nu remarc dorinţa de victorie a băieţilor şi faptul că au dat totul pe gheaţă. Cu siguranţă, avem energie şi pentru meciul 7. Am construit această echipă pentru a juca astfel de confruntări şi 5, 6, 7 meciuri. Într-un meci 7 orice se poate întâmpla. Trebuie să mergem acolo şi să facem un joc bun. Nu trebuie să facem show, putem să jucăm urât şi să câştigăm. Am spus tot timpul că presiunea înseamnă oportunitate. Nu cred că există presiune pentru noi. Presiune este când nu ai un loc de muncă şi ai o familie pentru care trebie să pui mâncare pe masă. Aici vorbim despre o oportunitate pentru noi de a merge acolo şi de a câştiga partida. Sunt două echipe care se cunosc, nu mai există secrete. Va fi o «bătălie»”, a declarat antrenorul Dave MAcQueen.

„Este al treilea an al meu aici, dintre care doi au fost în pandemie. Este incredibil ce se întâmplă în tribune. Ne-au împins de la spate, ne-au ajutat enorm. Sunt sigur că vom avea probabil 100 de fani cu noi şi la Gheorgheni. În Austria jucam cu 6.000 de oameni în tribună, dar nu erau la fel de gălăgioşi ca cei 100 care au fost cu noi până acum la Gheorgheni. Băieţii se hrănesc din suportul pe care îl primesc de la fani. E incredibil”, a adăugat MacQueen.

„Am jucat disciplinat, asta e cel mai important împotriva unei echipe ca Gheorgheni. Cu cât limităm greşelile, avem mai multe şanse să câştigăm. Ne-a ajutat şi publicul, care a fost extraordinar. Consider că şi în meciul 5, de la Gheorgheni, noi am jucat mai bine. Dar nu am avut eficienţa lor. Ştiu că sună a clişeu, dar pentru astfel de partide, cum va fi cea de vineri de la Gheorgheni, ne antrenăm. Orice se poate întâmpla. Orice mică greşeală, orice puc sărit greşit poate conta. Noi ne vom face datoria. Şansele sunt egale. Presiunea va fi pe ei. Mă bucur că galeria vine cu noi la fiecare meci. Îi auzim şi ne ajută mult. Le transmit să vină să ne susţină şi acum şi noi vom da totul pentru a le oferi calificarea în finala Erste Liga”, a spus şi căpitanul „lupilor”, Roberto Gliga.

FOTO: Facebook Corona Brasov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Erste Liga. Seria Gheorgheni – Corona Braşov se decide în meciul 7. Mesajul lui Roberto Glig… […]

Back to top button