Sport

Corona, victorie „în inferioritate”

Corona Braşov a început perfect seria de meciuri pe care o are în această perioadă în Erste Liga la Patinoarul „Olimpic”.

„Lupii” au învins-o cu 5-3 pe Budapest Akademia, după un meci în care au avut, din nou, multe minute de eliminare. Din păcate, arbitrajele din meciurile Coronei ridică multe probleme şi se pare că noua conducere a federaţiei, care îşi aşteaptă încă validarea prin tribunale, acceptă situaţia. „Vicele” Alexandru Dedu pare că nu are nici un cuvânt de spus, ţinând cont de ce arbitraje are parte Corona. Şi aseară, cei doi arbitri Zsolt Csomortani şi Imre Feher au reuşit să enerveze, având decizii diferite în faze similare, în funcţie de echipa care trebuia penalizată. Să fie doar faptul că „fluieraşii” români nu prea au treabă cu acest sport şi sunt foarte slab pregătiţi…?

Lăsând la o parte oamenii mai puţin importanţi de pe gheaţă, Corna a făcut un nou meci bun, în ciuda absenţelor de marcă din lot. Ai noştri au început tare, Valchar şi Gajdo Balazs au făcut 2-0 în primele 14 minute. Finalul primei reprize a adus două superiorităţi pentru maghiari, care au restabilit egalitatea cu două goluri în PP. Au marcat Szabo şi Tsulyhin. „Lupii” nu au acuzat şocul şi au revenit în avantaj pe tabelă în startul părţii secunde, după reuşita semnată de Zagidullin. Au urmat multe minute de inferioritare pentru braşoveni. Mai întâi, Clarke a încasat o eliminare de 5 minute plus o pedeapsă de meci. „Lupii” au trecut cu bine peste cele 5 minute, însă au venit alte două eliminări, discutabile de această dată. Astfel, din cele 20 de minute ale reprizei, Corona a jucat 9 în inferioritate, dar nu a primit gol. Prima eliminare în tabăra ungurilor a venit în minutul 44.38 pentru… întârzierea jocului. Mozer a egalat, 3-3, după o gafă a braşovenilor, însă echipa mai bună s-a impus până la urmă. VanWormer a făcut 4-3, iar Valchar a închis tabela cu o reuşită în poarta goală.

Corona. „Tot meritul este al băieţilor”

„Tot meritul este al băieţilor. Au luptat. Ne-au lipsit câţiva jucători, am evoluat în inferioritate în mare parte din repriza a doua. Nu a fost uşor. Au făcut o treabă bună în situaţiile de inferioritate, Dubeau a apărat excelent. Am făcut un cadou în repriza a treia şi am fost egalaţi, iar astfel de lucruri nu trebuie să se întâmple. E bine că nu au cedat şi că am reuşit să ne impunem. Cred că am meritat această victorie”, a declarat antrenorul Dave MacQueen pentru Facebook Corona Brasov.

Diseară, de la ora 18.30, tot la Patinoarul „Olimpic”, Corona se va duela cu DVTK.

FOTO: Facebook Corona Brasov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare