Sport

Concurs internațional de schi role la Predeal, cu Paul Pepene în prim-plan

Concurs internațional de schi role la Predeal.

Din ce în ce mai multe competiții internaționale de schi sunt organizate în România în ultimii ani. După SKI on SKY, ce a avut loc în Sinaia, în luna martie, FIS Roller Ski Cup se va desfășura sâmbătă și duminică la Predeal, pe Valea Râșnoavei.

La FIS Roller Ski Cup participă sportivi din Bulgaria, Moldova și România, din partea țării noastre fiind prezente toate cluburile sportive. Sunt înscriși astfel 47 de performeri, dintre care 38 din România, doi din Bulgaria și șapte din Republica Moldova.

Va lua startul și brașoveanul Paul Pepene, care este medaliat cu aur la Campionatul Mondial U23 din 2010. Este, de altfel, singurul schior fondist din România ce a câștigat un titlu mondial. El are, de asemenea, în palmares două titluri de vicecampion mondial la seniori, la schi pe role: Campionatul Mondial role clasic 2013 – proba de 11 kilometri și Campionatul Mondial role clasic 2021 – proba de 15 kilometri mass-start.

Competiția debutează sâmbătă, 22 iulie, la ora 9.30, cu probele de Interval Start (CT – Classic Tehnique), feminin (5 km) și masculin (10 km).

Duminică au loc cursele de Interval Start (FT – Free Tehnique), feminin (5km) și masculin (10km).

Concurs internațional de schi role la Predeal

„Mă bucur foarte tare că România începe să găzduiască din ce în ce mai multe competiții internaționale de schi, cum este și FIS Roller Ski Cup. Țara noastră se află pe harta internațională a sportului, iar asta mă face să fiu mândru de realizările pe care le avem. Nu doar că atragem turiști iubitori ai acestor sporturi care vin să urmărească live competițiile, dar și copiii descoperă frumusețea sporturilor pe schiuri sau role. Cu siguranță, unii dintre ei vor fi atrași spre acest domeniu”, a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi-Biatlon.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
9 luni în urmă

[…] dintre cei mai buni schiori alpini ai Coronei Brașov au încheiat un stagiu de pregătire la Snow Arena din Lituania. Snow […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare